Nå sikter Hydro mot tredobling av produksjonen i disse feltene, og jakter på flere funn andre steder, skriver Dagens Næringsliv.

Avtaler som ble inngått av daværende Saga da Libya var fullstendig isolert av internasjonal boikott på 90-tallet, er i dag superlønnsomme for Hydro.

Tredobling
Én milliard kroner i året tikker ifølge DN med dagens oljepriser fra feltene i Libya og rett inn på konsernets overskudd etter skatt.

Dette kan øke til tre milliarder kroner i løpet av noen få år hvis oljeprisen holder seg, bare basert på olje som allerede er funnet i Saharaørkenen sør i Libya.

Libya kan være fremtiden for norsk oljeindustri, skriver DN. Også Statoil er nå på hugget i Libya og håper på leteareal.

Les også: Anbefaler Norsk Hydro-kjøp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.