Rekordsalg av hytter gir sterk tro på hyttemarkedet i 2016, skriver DN i lørdagens utgave.

Samtidig er det liten tvil om at flere luksushytter er tungsolgte.

I høst la Europris-arving Dag Høili (46) ut sjøeiendommen Kampedalen ved Blindleia i Lillesand kommune for salg. Prislappen viser 40 millioner kroner, og hytta seilte dermed opp som den aller dyreste annonsert på Finn.no.

Eiendomsmegler Erik Steen hos Krogsveen står for salget.

- I forhold til prisen, har interessen vært god, sier han og understreker at det ikke er forventet at noe skal skje over natten.

- Vi kommer nå til å gå ut med den internasjonalt, både i USA, England og Saudi-Arabia. Kanskje også til øst mot Russland. Dette spesielt med tanke på hvor gunstig kronekursen er fra utlandet, sier han.

Ingen oljekrise

Den norske luksusmarkedet for fritidseiendommer er kjent for å leve litt sitt eget liv. I kjølvannet av finanskrisen var det flere år med svært dårlig fart. Nå har interessen tatt seg opp, mener eiendomsmeglerne DN har snakket med.

De avviser at en norsk oljenedtur legger en demper på salgene.

- Jeg tror et lavt rentenivå fremover vil gi mer trygghet for at hytteinvesteringen ikke faller i verdi, og da tør flere slå til. Folk hater usikkerhet, sier daglig leder Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 på Geilo.

Haatuft har samtidig brukt over ett og et halvt år på én av Norges dyreste hytter - uten at det har gitt resultat.

Prisen på luksushytta på Ustaoset begynte på 24 millioner kroner. I dag er den redusert til 19,5 millioner kroner.

- Dette er et spesielt objekt som enten går med en gang eller så tar det noe tid, slår megleren fast.

Det kan megler Christian Falkenberg i Privatmegleren stille seg bak. På Romeriksåsen nær Oslo er han forberedt på å bruke tid på å selge et såkalt jaktslott, som er til salgs for 20 millioner kroner.

- Fritidseiendommen har ligget ute i tre måneder. Jeg kan tenke meg at den nye eieren for eksempel kan være et selskap. Dette er et veldig snevert marked i Norge. Derfor er utslagene av konjunkturene også små, mener Falkenberg.

Se bildeserie av hyttene nederst i saken!

- Tar tid

På Hafjell melder megler Stig Henning Svartor i DNB Eiendom om en knallsesong - ikke minst for det øvre prissegmentet.

Riktignok har han i over ett år forsøkt å selge en luksushytte i Lunnstaden på Hafjelltoppen. Prisen er redusert fra 25 millioner kroner til 18,9 millioner kroner.

- I dette prissegmentet tar ting tid, men det er også selgerne klar over, sier Svartor.

På Finn.nos pristopp, finner vi også fritidsleiligheten til Europris-gründer Terje Høili (71).

Den 261 kvadratmeter store leiligheten på Norefjelltunet på Norefjell ble lagt ut på markedet for noen uker siden. Prisen er 19,5 millioner kroner.

- Siden vi lanserte eiendommen, har vi allerede fått flere seriøse henvendelser, så det er lite som tyder på at prisen er avskrekkende, sa eiendomsmegler Alexander Sandaas i Privatmegleren Dyve og partnere i den forbindelse.

Blant de aller dyreste fritidseiendommene på annonseportalen, ligger det også en utmarkseiendom i Skarsdalen i Flå kommune. Eiendommen selges for 19,9 millioner kroner, og beskrives som et objekt med «gode utviklingsmuligheter med blant annet 47 regulerte hyttetomter».

 

Se også DNtv: Derfor velger Mads Hagen (53) å gjennomføre en plastisk operasjon

Mats skar vekk dobbelthaken
Mads Hagen (53) er en av stadig flere menn som velger å gjennomføre en plastisk operasjon for å endre på utseendet sitt.
07:49
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.