Høsten 2014 solgte Bjørn Bunæs på egen hånd en strandperle på halvøya Skjæløy ved Fredrikstad for 23 millioner kroner. Nå har han lagt ut nok en strandeiendom på Skjæløy, «Vindbar», til salgs for 21 millioner.

 Også denne gangen står 70-åringen for markedsføring, visninger og salg selv.

- Stedet vi skal selge nå har vært i familien i 25 år, og er et sted som ingen megler kan så godt som meg. Jeg vet hva vi har lagt ned av tid og penger i dette, og her er det kvaliteter man ikke finner mange andre steder, sier Bjørn Bunæs til DN.no.

Les også: – Jeg er ingen kranglefant dnPlus (DN +)

Strandeiendommen på 5,6 mål tomt rommer to private strender, dypvannsbrygge, hovedhus på 120 kvadratmeter og et anneks på 35 kvadratmeter. Ifølge Finn.no-annonsen og selgerens nettside vindbar.no er hovedhuset og annekset fullstendig restaurert og eiendommen har fire soverom og 11 sengeplasser.

Hytten har to parkeringsplasser fem minutters gange unna eller man kan komme dit med tre-fire minutter i båt.

Sparte meglerhonorarer

- Vi er blitt såpass oppi årene at vi ikke får brukt eiendommen, og barna mine har egne fritidseiendommer, opplyser selgeren.

Finansavisen omtalte det forrige salget Bjørn Bunæs gjorde på samme øy høsten 2014. Den gang innkasserte 70-åringen 23 millioner kroner etter en håndfull visninger og sparte 400.000 til 450.000 i meglerhonorarer. Bunæs forteller at strandeiendommen han la ut i 2014 var i familiens eie i et par år og kostet opprinnelig 16-17 millioner.

Les også: De ivrigste hyttekjøperne: «Folk under 40 og som gjerne bor i blokk i byen»

- En fyr var veldig interessert og kjøpte det, så salget gikk fort. Den hadde bilvei helt frem, men eiendommen som ligger ute nå har mye mer sjarm og sjel og er langt større med bedre bade- og bryggemuligheter. Den er mer hytte, den andre var mer en bolig, sier Bjørn Bunæs.

Kostet 2,5 millioner

70-åringen understreker at han ikke selger eiendommen under taksten på 21 millioner, da beholder familien den. Og meglerhonoraret er ikke den viktigste grunnen til at Bunæs har valgt å gjøre salgsjobben selv.

- Hvis du er en fyr som i utgangspunktet kan produktet ditt og kan å selge, så er det bedre for kjøper å ha direkte kontakt med meg fordi jeg tror jeg kan gjøre en bedre jobb. Dette dreier seg ikke først og fremst om å spare en eller halvannen prosent i meglerhonorar. Det er nok heller ikke så mange potensielle kjøpere i denne prisklassen. Taksten er gitt, vi har veldig god tid og må ikke selge, sier Bunæs.

Les også: Flytter formuen til hyttemarkedet dnPlus (DN +)

Foreløpig er strandeiendommen kun annonsert på Finn.no og på egen nettside. Bunæs opplyser at «Vindbar» kostet 2,5 millioner kroner for 25 år siden.

- Det var fryktelig mye penger den gangen. Og deretter er det lagt ned masse i den, fra 10 til 15 millioner kroner opp gjennom årene, sier 70-åringen.

Les også: - Vi oppfører oss akkurat som grisebønder

- Vi ba dem om å komme fordi vi mente de kunne opplyse saken

Ny episode av DNs podkast:

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

- Anbefalt av DNtv:

 
Denne motorsykkelen er laget med en 3D-printer
Her blir verdens første 3D-printede motorsykkel avduket. Den har fått navnet Light Rider og er produsert av flyselskapet Airbus .
00:37
Publisert:

Dette er de vanligste løpefeilene
Fysioterapeut Ola Høva viser hvordan du bør løpe og hva som er en dårlig løpeteknikk.
03:18
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.