Til tross for fem grader og pøsregn sto et tyvetalls mennesker i kø lørdag for å se på den 26 kvadratmeter store hytta på Bleikøya i Oslofjorden. Visningslistene ble fulltegnet på et kvarter.

– Det er ekstremsport å være øyemegler i indre Oslofjord for tiden, sier Eie-megler Marius Berger som sier han ikke har opplevd maken siden 2007.

Eiendomsmegler Marius Berger utenfor Bleikøya-hytta som ble solgt for 3,3 millioner kroner mandag.
Eiendomsmegler Marius Berger utenfor Bleikøya-hytta som ble solgt for 3,3 millioner kroner mandag. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)
– Jeg solgte en hytte på Bleikøya i fjor på østsiden som hadde ligget ute halvannet år, og en på Lindøya som også hadde ligget ute et år, og måtte betydelig ned i pris. Slik har det vært stort sett siden 2007, med noen unntak. Jeg har hatt hytter med aldeles nydelig beliggenhet helt i front, og det har ikke kommet én på visning, sier Berger.

127.000 per kvadrat

Allerede før visning lørdag forsøkte noen å kuppe hytta med et bud over prisantydning. Mandag meldte fem budgivere seg på i budkampen som til slutt endte på 3,3 millioner kroner, en million over prisantydning på 2,3 millioner. Det gir en kvadratmeterpris på 127.000 kroner.

– Nå har det vært syv mørke år langs sjøen, og så plutselig bare eksploderer det, sier Berger som har solgt flere av de tidligere arbeiderhyttene ute på øyene i indre Oslofjord de siste årene.

Knøttsmå hytter uten innlagt vann, mange av dem henvist til felles utedo, men med nærhet til sjø og grønne omgivelser bare 20 minutter med båt fra Oslo sentrum.

Les også: Blindleia-luksus solgt for presset investor (DN+)

– Jeg tror det er blitt ganske trendy blant en del folk som bor i Gamlebyen, Grünerløkka og Oslo sentrum å ha hytte på øyene, sier Berger som ofte møter på yngre, etablerte par blant interessentene.

450 autosøk

Ifølge Berger har antallet autosøk på Finn på denne type hytter, det vil si folk som har aktivert faste søk, ligget på rundt 100 søk det siste året, men har i år steget til nærmere 450. Nærmere 18.000 klikket seg inn på hytteannonsen på Bleikøya, mens antall klikk per enebolig i snitt ligger rundt 3500.

Denne fritidsboligen på Nakholmen i Oslofjorden ble solgt for 2,8 millioner kroner i april, 600.000 over prisantydning.
Denne fritidsboligen på Nakholmen i Oslofjorden ble solgt for 2,8 millioner kroner i april, 600.000 over prisantydning. (Foto: Eie)
– Det er så vanvittige tall at jeg begynner å lure på om det er noen som har hacket annonsen, det er helt uvirkelig, mener Berger.

Det er bare et par uker siden han solgte en hytte av samme størrelse på Nakholmen for 2,8 millioner kroner, 600.000 over prisantydning. Denne hytta hadde imidlertid større oppgraderingsbehov.

Ifølge megleren selges det alt fra 2-3 hytter til 10-12 hytter i året ute på disse øyene. Han tror noe av årsaken til at interessen har eksplodert, er smitteeffekt fra det brennhete boligmarkedet i hovedstaden.

– Jeg tro det også er et oppdemmet behov rundt om, interessen for indre Oslofjord har økt markant, mener Berger.

 

 

LES OGSÅ OM:

Stordalen og Buchardt: Ville kjøpe Lies krisekonsern dnPlus  (+)

Mister tilliten: Kundene straffer DNB dnPlus (+)

Luksushytte til salgs: Blindleia-luksus solgt for presset investor (+)

Kenan (28) hevder han taper salgskampen: - Vanskelig å drive ærlig i dagens boligmarked

Doblet salg av luksushytter dnPlus (DN+)

 

SE DENNE:

Sterke følelser når et amerikansk cruiseskip for første gang på 50 år til i Cubas hovedstad Havanna
For første gang på over 50 år, kom et amerikansk cruiseskip til Cubas hovedstad Havanna, en hendelse som ikke gikk upåaktet hen.
00:57
Publisert:

Slik blir det nye Nasjonalmuseet
Se animasjonsvideoen av det nye Nasjonalmuseet her. Museet skal stå klart i 2020
01:11
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.