Flere meglere har det siste året meldt om økende interesse for de aller dyreste fjellhyttene etter noen magre år i kjølvannet av finanskrisen. DNB-megler Stig Svartor på Lillehammer skal i påsken ut med en hytte til rundt 15 millioner kroner på Kvitfjell noen mil forbi Hafjell. Den vil konkurrere med tre andre hytter til salgs mellom 15 og 17 millioner kroner i samme område.

– Jeg har kjøpere på lista som har budsjett opp til 20 millioner kroner hvis de finner det rette objektet på Kvitfjell, sier Svartor.

Mer legitimt

I tillegg har han hatt visninger på en hytte til i overkant av 15 millioner nærmere Hafjell.

Det er i øyeblikket 20 fjellhytter til salgs på finn.no med prisantydning over ti millioner kroner, syv av dem med prislapp fra 15 millioner og opp.

På Geilo har Christian Haatuft i Eiendomsmegler 1 solgt en hytte til oppunder 20 millioner kroner i år. Han mener det er blitt mer legitimt igjen å kjøpe dyr hytte, og tror det er mye arv involvert i kjøpet av hytter i ti-millioners klassen.

– Det er ikke store huset du skal arve i Oslo før du har ti millioner å snu deg i hyttemarkedet med. Det er ikke helt mainstream, men det er relativt mange som har den muligheten hvis de først vil, men de må bli fristet, sier Haatuft og viser til at dette markedet er selektivt.

Klasse for seg selv

Markedet over 20 millioner er imidlertid helt spesielt, mener Haatuft som har solgt noen av landets dyreste hytter de siste årene, blant annet jakthytten Breivassbu uten bilvei på Hardangervidda som ble solgt for 32,5 millioner i 2013.

Han solgte også i 2014 PGS-gründer Reidar Michaelsen hyttepalass på toppen av Geilo Fjellandsby.

Michaelsen forlangte opprinnelig 48 millioner kroner, men prisen endte på 35 millioner.

I 2007 kjøpte Statoil et hyttetun på Geilo til 30 millioner kroner som selskapet lenge har forsøkt å selge, uten hell.

Har du fått med deg denne?

 

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.