Etter 17 år som hytteeiere i Trysil, ønsker Jan Gunnar Greftegreff (48) og familien å disponere tiden og pengene annerledes.

– For oss er det litt meningsløst å sitte med en så dyr hytte uten at vi bruker den, sier Greftegreff som anslår at familien har brukt den i snitt fire-fem ganger i året i senere tid. Familien ønsker å bruke mer tid på reiser og har ingen planer om å kjøpe ny fjellhytte med det første.

– Vi har vært 17 år i Trysil og fulgt utviklingen og vært med på mye gøy, men så kommer det nye epoker der man vil gjøre andre ting, sier Greftegreff som både driver innen utvikling og utleie av eiendom.

Ny rekord

Han legger nå ut hytta med en prisantydning på 25 millioner kroner, som blir ny rekord i Trysil dersom noen slår til på den prisen. Investoren kjøpte den selv for 19 millioner kroner av sitt eget eiendomsselskap som ikke fikk solgt den da den sto ferdig i 2008.

Det var den gang rekordpris i Trysil.

Familien hadde en mindre hytte i området som den byttet inn i den 350 kvadratmeter svært påkostede tømmerhytta helt på toppen av Trysilfjellet.

– Det er et dyrt objekt, så vi forventer ikke at den blir solgt i morgen, sier Greftegreff. Ifølge Eiendom Norges statistikk for fritidsboliger ligger medianprisen for en hytte i Trysil på 1,9 millioner kroner. Rapporten viser også at Trysil er ett av områdene med flest antall omsetninger.

Petter Birkrem i Privatmegleren har fått oppdraget med å selge hytta. Det er Birkrems tredje objekt over 20 millioner kroner i Trysil det siste året.

– Jeg har hatt tidenes år i forhold til omsetning av dyre eiendommer. (Saken fortsetter under).

 

I februar ifjor solgte han tidligere Formel 1-kjøre Michael Schumachers norske hyttepalass for 21 millioner kroner til en dansk forretningsmann. Og i oktober ble den avdøde forretningsmannen Svein Erik Bakkes gigantiske luksushytte solgt for rundt 20 millioner kroner til et selskap som ifølge Birkrem skal leie den ut i high-end segmentet, inkludert kokk, massasje og skiinstruktør.

Birkrem har i tillegg solgt ytterligere to hytter over ti millioner i Trysil det siste halvåret og har stor tro på at han vil få solgt Greftegrefs hytte til prisantydning.

– For to-tre år siden var dette markedet veldig langt unna, men det har skjedd noe her, sier Birkrem.

Ifølge Eiendom Norges rapport for fritidseiendomsmarkedet har hytteprisene steget med seks prosent det siste året.

Svak krone

En svak norsk krone er noe av det som har skjedd de siste to-tre årene. Det har bidratt til å gjøre hyttemarkedet i Trysil attraktivt også for svensker og dansker.

– Jeg selger nesten ukentlig en eiendom til en danske eller svenske. Jeg solgte senest søndag en hytte som ble lagt ut for fire millioner. Det var fire budgivere, tre nordmenn og en danske, og det var dansken som bød mest, sier Birkrem om hytta som gikk for 4,7 millioner. Han viser til at den norske kronen har falt med 15 prosent mot den danske over et par år. I tillegg er danske renter rekordlave.

– Han som kjøpte Schumacher-hytta lurte på når han kunne få betale den, for som han sa, i dag betaler jeg for å ha penger i banken. Nå er renten snart borte, da lønner det seg å investere i fast eiendom. Det har aldri vært billigere å ha fritidseiendom enn i dag, mener Birkrem.

Har du fått med deg denne?

 

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.