- Det foreligger bud på kr 4.750.000 kroner. Budet er begjært stadfestet av saksøker og vil bli oversendt Tingretten til behandling, sier eiendomsmegler Jan Martin Rønes hos Rønes og Engemobakken, som er en del av kjeden Estatemeglerne til DN.no.

Dette betyr at saksøker ønsker eiendommen solgt for kr 4.750.000. Det er nå Sør-Østerdal Tingrett som tar endelig stilling til om eiendommen skal selges for denne summen.

Siden januar har prisantydningen på den 1.000 kvadratmeter store luksushytta til Bjørn Teksnes alias Lord Colehurst vært 6,8 millioner kroner. Men den ble opprinnelig lagt ut for salg i april 2006 med en prisantydning på 30 millioner kroner. Da var det et annet meglerkontor som hadde salgsjobben.

Selv om den spektakulære fritidsboligen er bygget i eksklusive materialer, lokket ikke beliggenheten midt i skogen i Sørskogbygda utenfor Elverum kjøperne utpå.

Kilder som kjenner traktene har omtalt det som «galskap» og «høyrisikabelt» å bruke så mye penger på en slik eiendom midt inne i skogen.

- Vi har funnet ut at vi må gå nedover i pris for å få noe action, sa Rønes til DN.no i januar da prisen ble senket til 6,8 millioner kroner.

Priskutt på 84 prosent
Oktober samme år som eiendommen ble lagt ut for salg (2006), ble prisen senket til 30 til 24 millioner kroner.

Våren 2008 ble prisen satt ned til 14,9 millioner kroner. Samtidig ble den lagt ut til leie for 40.000 kroner måneden.

Salget uteble fortsatt. Og i september samme år ble det klart at skogspalasset skulle tvangsselges – for 9,8 millioner kroner.

Nå, drøyt et og et halvt år senere, vil kreditorene at den selges for 4,75 millioner kroner.

Da snakker vi om et priskutt på drøyt 84 prosent, eller 24,25 millioner kroner. Og det som trolig er en av tidenes mest feilprisede fritidsboliger.

Den tekniske verdien ble i 2007 satt til 19,3 millioner kroner, mens eiendommens verditakst nå ligger på 13,5 millioner kroner.

Se bilder av eiendommen her (ekstern lenke fra da eiendommen skulle leies ut for 40.000 kroner måneden)

I 2005 sa Teksnes overfor VG at han skulle investere 25 millioner kroner i hyttepalasset.

Dersom Sør-Østerdal Tingrett godkjenner budet på 4,75 millioner kroner, fordeles beløpet som gjenstår etter meglernes provisjon mellom kreditorene som har pant i eiendommen.

Det største kravet står Skatteoppkreveren i Elverum bak, med et krav på 4,4 millioner kroner, ifølge Eiendomsregisteret..

- Møte troll og og ånder
Den norsk-engelske lorden startet byggingen av den enorme skogshytta etter at den opprinnelige bygningen ble totalskadet i en pipebrann i 2003, skrev VG i 2005.

- Jeg har drømt om å finne et slikt sted i skogen, fjernt fra folk, med bare lyden av en bekk, og med fuglesang, og en og annen elg. Et sted hvor jeg kan gå alene med hundene i skogen, møte troll og ånder - for jeg tror på dem, og finne ro til å skrive halvsanne fortellinger og bøkene om mitt liv, sa Teksnes til avisen Østlendingen i 2002.

I 1986 kjøpte bergenseren Teknes den falleferdige herregården Old Colehurst Manor i England for skarve 220.000 kroner, og med den fulgte titlene Lord og Lady of the Manor, samt respekt og privilegier, ifølge Østlendingen.

Og i løpet av syv år brukte Teksnes og konen bortimot 15 millioner kroner på restaurere og bygge opp herregården, tilnærmet slik den var på 1600-tallet.

Millionene skaffet han gjennom eiendomsinvesteringer i England på 1980- og 90-tallet.

Teksnes har også i lengre tid forsøkt å selge det historiske godset sitt Old Colehurst Manor i England, med priskutt, etter at han gikk på en smell i eiendommarkedet.

Og han har behov for å selge noe, ifølge BBC. Teksnes lånefinansierte eiendomsinvesteringer under oppgangstidene i England, og trodde han lett skulle selge eiendommene med gevinst, ifølge BBC . Men så kom krakket, og ingen kjøpere meldte seg.

Dermed røyk pensjoneringsplanene. I stedet ble Teksnes tvunget til å låne penger til daglige utgifter, og leie ut godset sitt til bryllupper for å holde seg flytende, ifølge BBC.

- Mye for pengene
Rønes har aldri trodd at eiendommen kunne selges for 30 millioner kroner, som prisen var i 2006.

Den gang var det Notar som hadde salget, og prospektet var ornamentert med flotte ord som ”Lodge” og ”skogresidens”, uten at det gjorde susen.

- Nå er det mye eiendom for pengene, med mange bruksmuligheter, og vi har interessenter som ser for seg å drive kommersiell virksomhet på eiendommen, sa Rønes til DN.no i januar.

DN.no har ikke lykkes i å få en kommentar fra Bjørn Teksnes.

Les også:
Meglertopp kjøpte praktbolig til 25 mill.

Ingen bud på luksushyttene
Saksøker Tvenge
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.