Hyundai Motor Norway  fikk et underskudd på 117 millioner norske kroner før skatt ifjor. Nå legges selskapet under Hyundai Motor UK Limited i England.

Les også: Får krisehjelp fra Sør-Korea

– Dette er udramatisk. Vi blir en filial av UK, som er driftige og dyktige og leverer gode resultater, sier administrerende direktør Thomas Rosvold i Hyundai Motor Norway til DN.

Finansielt utgangspunkt
Fjorårets underskudd ble foreslått dekket inn gjennom eksisterende egenkapital, noe som resulterte i en negativ egenkapital på over 43 millioner kroner. Siden før sommeren har morselskapet utredet en mulig fusjon, nå er den besluttet.

– Utgangspunktet er finansielt, vi er avhengig av tilførsel av kapital, men operasjonelle synergier kan også finnes etter hvert, sier Rosvold.

Tidligere i sommer presenterte Rosvold sin plan for å få selskapet på fote igjen. Den innebar blant annet enklere modellportefølje, mindre lager, ny prisposisjonering og redusert garanti fra syv til fem år.

Tror ikke på overvåkning
I fusjonsplanen heter det at de 33 ansatte i Hyundai Motor Norway som overføres til det nye selskapet Hyundai Motor UK Norwegian Branch beholder de samme betingelser og vilkår som de allerede har. Besøk fra England kan riktignok bli mer vanlig.

 

”En rekke ansatte i HMUK kan få ekstra ansvar som en del av sine stillinger, og det kan bli nødvendig med forretningsreiser til kontoret til HMUK Norwegian Branch for å overse virksomheten…”

Føler du at dere skal overvåkes?

– Nei. Dette gjelder primært økonomi, den operative virksomheten i UK har ikke vært involvert. Og det er logisk når vi tapte 117 millioner kroner i fjor, at vi trenger tilførsel av kapital. Jeg ser på dette som at man ønsker å styrke satsningen i Norge, og man ønsker å lykkes her, sier Rosvold.

Les også: Hyundai skroter garantien

Få oversikten: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.