I virkeligheten er flere av bakmennene de viktigste rådgiverne til toppene i norsk næringsliv.

Knut Wang (70) har vært med å forvalte den private formuen til rederfamilien Wilhelmsen i 24 år.

- Det kunne fort ha skåret seg, men det har ikke gjort det. Heldigvis, sier han om sitt forhold til Wilhelm Wilhelmsen.

De spiste middag hjemme hos hverandre flere ganger i måneden og spilte fotball på singelen utenfor Roll og Ihlen barneskole på Vindern, og i tenårene startet de bridgeklubben Kassens Venner .

Knut Wang (70) har stått ved reder Wilhelm Wilhelmsens side siden de var seks år gamle. Som bestevenn og som sjef for Wilhelmsen-familiens private formue.

Som et ekteskap
Harald Arnet (46) har vært nærmeste støttespiller til den profilerte investoren Jan Haudemann Andersen (49) de siste elleve årene. Selv mener Arnet at partnerskapet minner mer om et ekteskap - et lønnsomt sådan.

- Jeg tror vi trenger hverandre, sier Arnet, som ikke legger skjul på at det kan gå hardt for seg noen ganger.

- Det har ikke vært langt unna at vi har slåss. Til tider er det høye stemmer og smelling i dører. Men jeg tror det er viktig å få blåst skikkelig ut når man jobber så tett. Men det er alltid sak og ikke personen man utfordrer.

Har du noengang vurdert å bryte ut og starte for deg selv?

- Jeg har selvfølgelig tenkt tanken, men jeg har alltid falt ned på at jeg har det veldig bra her. Vi har eksakt den samme agendaen, og det er å tjene mest mulig penger på investeringene våre.



* er en av flere nøkkelspillere hos Arne Blystad

(Kilde Dagens Næringsliv/Skatteetaten)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.