En rekke brukere av Facebook har i det siste fått en melding som sier: «Hey, I got a new Facebook account. I'm going to delete this one, so add my new profile.»

Dersom man følger den vedlagte lenken blir man tatt med til en side som ser identisk ut med Facebooks påloggingsside. Men i virkeligheten havner man hos «view-facebookprofiles.com», skriver Techtree.com.

Om man legger inn brukernavn og passord her vil et skript bli kjørt som henter ut e-postadresser og andre detaljer om dine Faeebook-venner.

Selger opplysninger
Hva opplysningene så brukes til vet man ikke. Foruten at alle vennene dine også får den samme meldingen i Facebook om å trykke på den falske lenken.

E-postadressene som samles inn kan selges til selskaper og personer som sender ut søppelpost for en god slump penger, siden det kun er aktive adresser som sankes inn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.