Mobilgründer Idar Vollvik er igjen reddet fra en konkurs i investeringsselskapet Vovi Invest as.

Langt på overtid har Vollviks investeringsselskap innlevert et årsregnskap for 2013. Revisor godkjente regnskapet siste dag før påske. I notene kommer det frem at Vollvik har 22,2 millioner kroner i gjeld hos en svensk långiver.

Swedbank har vært Vollviks største bankforbindelse, og banken etterga 95 millioner kroner av en samlet gjeld på nær 130 millioner kroner sommeren 2011.

Nå er mer gjeld ettergitt i Sverige.

«Det er den 24.02.2015 inngått avtale med långiver som innebærer en vesentlig nedregulering av gjelden såfremt det omforente beløp gjøres opp etter en betalingsplan som går frem til 31.12.2015.»

Långiver i Sverige

Vollvik er taus om avtalen og svarer bare unnvikende på om Swedbank er motpart.

– Såvidt jeg vet, skylder jeg ikke penger til en annen bank, sier Vollvik.

Administrerende direktør Charlotte Aleblad i Swedbank Norge vil ikke uttale seg om avtalen med Vollvik. Banken har nedskrevet hele gjelden i 2011.

– Vi kommenterer aldri enkelte kundeengasjement, men i dette tilfellet ble vårt engasjement avsluttet sommeren 2011, sier Aleblad.

Mobilgründer Vollvik tjente rundt én milliard kroner på mobilselskapet Chess som han solgte til Telia Sonera i 2005. Etter ellevill aksjehandel forsvant milliarden, og han opparbeidet seg en betydelig gjeld hos Swedbank First Securities.

«Ikke for offentligheten»

Sommeren 2011 fikk meglerhuset nok og begjærte Vollviks investeringsselskap konkurs.

Da satte Vollvik i gang en redningsoperasjon, og fikk frigjort noen millioner som betalte deler av milliongjelden. Konkursbegjæringen ble trukket, og gjeld ble slettet. Nå viser det seg at kriseplanen den gang ikke holdt.

Vollvik vil ikke si hvor stort beløp som er ettergitt denne gang.

– Avtaler om dette er ikke for offentligheten! skriver Vollvik i en epost til DN.

Renter og avdrag belastet Vollvik-regnskapet med over fem millioner kroner i 2013. Det sørget for et betydelig underskudd, selv om det var mindre enn året før.

«Gammel moro»

Selskapet hadde en samlet kortsiktig gjeld på rundt 100 millioner kroner ved utgangen av 2013, og senere har banken slettet noe av sin andel. Vollvik sier at han vil innbetale resten.

– Hvor skal pengene skaffes fra?

– Jeg jobber fulltid, og betaler gammel moro etter beste evne, skriver Vollvik.

– Vil driften i seg selv bidra til nedbetaling av banklånet i år?

– Det vil tiden vise, skriver han.

Revisor viser til at årsregnskapet for 2013 er avgitt kraftig forsinket, og aksjekapitalen er tapt og vel så det. Egenkapitalen er minus 99 millioner kroner. I tillegg til likviditetsproblemer skal Vovi Invest ha gitt et lån til Vollvik i strid med aksjonærloven på 723.000 kroner.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.