Det var VG som først omtalte saken om at Lillehammer-ordfører Espen Granberg Johnsen, nå vurderer å søke om et nytt OL til Norge.

Avisen skriver at en hundresiders utredningsrapport, med en prislapp på 300.000 kroner, ble oversendt Lillehammer kommune 9. mars. Her undersøkes blant annet muligheten for å samarbeide med andre byer om et eventuelt OL-arrangement.

For 30 måneder siden sa regjeringen nei til å la Oslo søke om å arrangere de olympiske lekene. Daværende byrådsleder var Stian Berger Røsland for Høyre.

– Det er et omfattende, krevende og altoppslukende prosjekt som jeg ikke er sikker på om jeg ville ha gjort på nytt, sier han om OL-prosessen.

Han vil ikke uttale seg om hvorvidt det er realistisk at Lillehammer vil kunne få den støtten og ressursene som trengs for å kunne sikre seg de olympiske lekene, men legger til at han «ønsker dem alt godt».

– Det er pussig, jeg møtte faktisk Espen på vei til kontoret i dag, sier han når DN ringer.

– Hadde du noen råd til ham da?

– De vil jeg holde for meg selv, ler Berger Røsland. 

Eli Grimsby var direktør i prosjektet Oslo 2022. Her fra da hun møtte pressen på Oslo rådhus i forbindelse med beslutningen til Høyres stortingsgruppe om at Høyre ikke ville støtte et OL i Oslo 2022.
Eli Grimsby var direktør i prosjektet Oslo 2022. Her fra da hun møtte pressen på Oslo rådhus i forbindelse med beslutningen til Høyres stortingsgruppe om at Høyre ikke ville støtte et OL i Oslo 2022. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix)

Omfattende søknad

Eli Grimsby hadde det formelle ansvaret med å skaffe OL til Oslo frem til avslaget fra regjeringen var et faktum.

– Det var veldig spennende å arbeide med, og vi samarbeidet med Lillehammer da vi søkte, forteller hun. 

Lillehammers muligheter til å kapre et OL, vil hun ikke uttale seg om. Grimsby forteller imidlertid om en grundig prosess.

– Den internasjonale olympiske komité stiller en del krav til hvordan søknaden skal utformes. Det er to søknader i alt, det var i alle fall det den gangen: først en omfattende søknad for i det hele tatt å bli en kandidatby og deretter en del to dersom du vil utvalgt til å gå videre, forklarer Grimsby.

– Ville du ha ledet et slikt prosjekt igjen?

– Det har jeg ikke noe spesielt svar på.

– Hva med OL-råd til Lillehammer, har du det?

– Nei, det har jeg heller ikke, avslutter Grimsby.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her skal det bygges tusenvis av boliger
Området Gjersrud-Stensrud på Klemetsrud i Oslo kan få så mange som 25 000 nye innbyggere. Området ligger inntil E6 sørover ut av Oslo.
01:26
Publisert: