I 2017-2018-sesongen noterte den spanske storklubben Barcelona inntekter på 914 millioner euro, ifølge CNBC. Summen, som er ny klubbrekord, tilsvarer over 8 milliarder norske kroner.

Utgiftene var også solide, på 882 millioner euro. Driftsresultat før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (Ebidta) lød på 177 millioner euro.

– Styret har reagert positivt på årets resultat, som er i tråd med målsetningen om å nå 1000 millioner euro i inntekter innen 2021, heter det i en uttalelse på klubbens nettside.

Rekord i spillersalg

Noe av Barcelonas inntekter har kommet i form av spillersalg. Storklubben sjokkerte en hel fotballverden da de solgte superstjernen Neymar til franske Paris St. Germain for over to milliarder norske kroner.

Riktignok har de valgt å investere mye av pengene videre. Etter Neymar-salget slo de sin egen innkjøpsrekord to ganger, først med tenåringen Ousmane Dembélé (141 millioner euro) fra Borussia Dortmund og deretter Phillipe Coutinho (151 millioner euro) fra Liverpool.

Førstnevnte var for øvrig én av to Barcelona-spillere som nylig vant VM med Frankrike.

Pokalrush og skattesnusk-anklager

I år vant Barcelona både den hjemlige ligaen suverent, og tok også med seg pokalen i den cupen. I Mesterligaen, som ble vunnet av erkerival Real Madrid, måtte katalanerne derimot se seg sensasjonelt slått av Roma, da de mistet en tremålsledelse i kvartfinalen mot Roma.

Barcelona kan også skryte av å ha verdens best betalte spiller i troppen. Ifølge magasinet France Football kunne stjernespiller Lionel Messi innkassere 1,2 milliarder kroner i løpet av sesongen som har gått.

Messi er samtidig en av spillerne som er trukket inn i Panama Papers sakene, der argentineren er anklaget for å ha skjult penger i et skatteparadis.(Vilkår)

Sirkuset brexit
Britiske EU-motstandere frykter at Storbritannia aldri kommer seg ut av EU.
01:25
Publisert: