Oljeprisen ble i morgentimenen i dag notert til 88,56 dollar fatet i London. Siden toppnoteringen i juni i år har oljeprisen falt med over 23 prosent.

Den nye ferske månedsrapporten fra Det internasjonale energibyrået, IEA, gir ingen grunn til stor optimisme for de som håper på en rask oppgang i prisen. I månedsrapporten for september nedjusterer IEA etterspørselen i år til 92,4  millioner fat dagen, en nedgang på 200.000 fat sammenlignet med sist månedsrapport.

Samtidig øker tilbudet av olje. Tilbudet økte med 910.000 fat dagen til 93,8 millioner fat dagen i september. Sammenlignet med samme tid i fjor er det en økning i tilbudet på 2,8 millioner fat dagen. Økningen skyldes både økt produksjon i og utenfor Opec.

Økningen i Opec drives hovedsakelig av økt produksjon både fra Irak og Libya.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.