(DN/Berlin) Bang & Olufsen var en av de første til å holde pressekonferanse under årets IFA-messe i Berlin. IFA er verdens største elektronikk og hvitevaremesse og samler årlig over 400.000 besøkende som vil se hva som kommer av hjemmeelektronikk de neste årene. 1600 utstillere bruker tilsammen over 150.000 kvadratmeter til å vise seg frem.

Berlin, 31.08.16: Beosound 1 og 2 fra Bang & Olufsen.
Berlin, 31.08.16: Beosound 1 og 2 fra Bang & Olufsen. (Foto: Magnus Eidem)
Bang & Olufsen brukte årets IFA til å vise frem tre nye produkter. Mest interessant for de fleste er nok Beosound 1 og Beosound 2, to trådløse høyttalere med aluminiumsdeksel.

De to modellene er i hovedsak like, men Beosound 1 er litt mindre og har innebygget batteri med 16 timer spilletid.

- Vi har laget disse for at man skal kunne plassere dem der man vil eller enkelt flytte dem med seg, sier Marie Kristine Schmidt, direktør for varemerke og design i Bang & Olufsen.

Begge høyttalerne projiserer lyden i 360 graders vinkel, så de er ganske uavhengige av plassering.

Betjeningen er også litt interessant. Volum justeres ved å vri på toppen av høyttaleren. Toppen er også følsom for berøring så man kan dra en finger over for å skifte sang. Høyttalerne har en nærfeltssensor som vet hvilken vei du står og dermed også hva som er frem og tilbake når du stryker.

Beosound 1 og 2 kan spille de fleste trådløse formater, både Apple Airplay, Google Cast og Bang & Olufsens eget multiromssystem. Man kan også koble seg til direkte med blåtann.

Beosound 1 er tilgjengelig nå for 11.995 kroner mens Beosound 2 vil koste 15.995 kroner ved lansering i oktober.

Beovision Horizon

Berlin, 31.08.16: Beovision Horizon fra Bang & Olufsen skal være en tv for moderne familier uten synlige tilkoblinger og kabler.
Berlin, 31.08.16: Beovision Horizon fra Bang & Olufsen skal være en tv for moderne familier uten synlige tilkoblinger og kabler. (Foto: Marte Christensen.)
Horizon er en ny tv fra Bang & Olufsen som skal være litt mer folkelig og moderne enn hva de har laget tidligere.

- Denne tv-en skal passe hverdagen i moderne husholdninger. Vi setter oss ikke ned for å se på tv som før, derfor tror vi man trenger en mer fleksibel løsning, sier Schmidt.

Horizon kommer i 40 og 48 tommer størrelse og har fire ulike understell. Ett fast understell, ett som går på hjul, et veggfeste som kan beveges og en staffelifot.

- Det blir nok en del diskusjoner om «trillevognen», man vil enten elske eller hate den, sier Schmidt.

Horizon kan vise bilder i Ultra-HD oppløsning og har kraftige integrerte høyttalere. Programvaren er Android, det samme som brukes på de fleste smarttelefoner, unntatt Iphone. Inne i kabinettet er det plass til en harddisk for opptak eller en Apple-tv eller annet mediesenter.

- Målet var å lage en tv som ikke krever kabler og synlige tilkoblinger. Lyd, harddisk og mediesenter ligger inne i tv-en og gir mindre rot, sier pr-sjef Tina Banzhaf i Bang & Olufsen.

Horizon koster 29.995 kroner i 40 tommer størrelse og 39.995 for 48 tommer.

Beovision 14

Berlin, 31.08.16: Beovision 14 er et designprodukt med kraftig lyd og det siste innen bildeteknologi.
Berlin, 31.08.16: Beovision 14 er et designprodukt med kraftig lyd og det siste innen bildeteknologi. (Foto: Marte Christensen.)
Beovision 14 er en mer tradisjonell B&O-tv. Den har samme design som Beovision 5 fra 2004 med en solid aluminiumsramme rundt skjermen.

Men Beovision 14 har det siste innen bildeteknologi og kan vise Ultra-HD oppløsning. Også den er basert på Android programvare.

Beovision 14 har et kraftig lydsystem og skal ifølge Bang & Olufsen selv være den tv-en på markedet med best lydkvalitet. Høyttalerne skjules bak en grill av håndlaget eiketre.

Beovision 14 kommer i 40 og 55 tommer størrelse til henholdsvis 57.190 kroner og 78.190 kroner med eiketrefront.

Flere nyheter fra IFA-messen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.