Lexus RC F heter bilen som debuterer i Detroit neste uke. Lexus viste ifjor høst coupé-modellen RC i Tokyo, og F-modellen blir den sterkeste V8-modellen fra Lexus noensinne, med sin motor på fem liter og "mer enn" 450 hestekrefter.

Les også: Lexus med krig på flere fronter

Bilen skal konkurrere i en relativt eksklusiv klasse der den 430 hestekrefter sterke nykommeren BMW M4 senere i år også kommer til å sparke godt fra seg. I tillegg har Mercedes sin C 63 AMG som yter hele 487 hestekrefter i den sprekeste versjonen.

Les test av Mercedes C 63 AMG: Mye skrik – mye ull

 

I motsetning til den tyske konkurrenten går ikke Lexus for mindre motorvolum og turbo for å senke forbruket. Heller ikke merkets varemerke; hybrid.

- Vi vurderte ikke noen annen motor. Vi ville ha en motor som er myk ved normal bruk, men samtidig leverer masse krefter på bane. Vi så på hybridteknologi, og en dag kan det passe, men akkurat nå fungerer det ikke på nivåene som kreves til banekjøring, sier sjefdesigner Yukihiko Yaguchi til det britiske nettstedet Autocar.

Bilen er inspirert av superbilen LFA, og har arvet noen teknologier fra denne. Blant annet en aktiv hekkspoiler og virksomme detaljer av karbon. Lyden er også skrudd til slik at den skal ligne på det aggressive uttrykket fra superbilen som ikke lenger er i produksjon.

-Hver komponent er nøye tilpasset og formgitt for høye ytelser. Unike luftutslipp på panseret og i bakkant av forskjermene gir optimal motorkjøling og økt stabilitet for kjøreegenskapene. Detaljenes aggressive uttrykk gir forventninger om en ekstraordinær kjøreopplevelse, sier Yaguchi.

Bilen kommer i salg mot slutten av året.

Les om de andre bilnyhetene i år her: Nytt suv-år i vente

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.