Nordic Interior Group AS (NIG) og deler av virksomheten i konsernet leverer i dag inn melding om oppbud, går det frem av en presssemelding fra selskapet i dag.

Finanskrisen får skylden for problemene interiørbutikkene nå opplever. Nordic Interior driver også den mer kjente Tilbords-kjeden, som omfatter over 500 av rundt 700 arbeidsplasser i NIG.

Tilbords får nå ny eier.

Tidligere denne uken meldte Nordic Interior Group at Tilbords-kjeden, med 115 butikker og over 500 arbeidsplasser, ble overtatt av Herkules Private Equity Fund II. Herkules gjennomfører nå en refinansiering av dette selskapet og tilfører betydelig ny kapital.

- Vi er glade for at vi klarte å få til en god og langsiktig løsning for Tilbords, sier adm.dir. Geir Langbakken i Nordic Interior Group i pressemeldingen.

Foruten Tilbords og Fryd, eier også NIG interiør-grossisten Festival Engros.

I forbindelse med restruktureringen melder morselskapet NIG oppbud, og enkelte butikker i Fryd blir lagt ned. Bobehandlingen vil også omfatte Festival Engros, som søkes videreført under nytt eierskap.

- Det er utfordrende tider i økonomien, og Nordic Interior Group har opplevd et kraftig fall i omsetningen. Vi beklager at vi må gå til dette skrittet, men arbeider med å oppnå løsninger som innebærer at deler av virksomhetene blir videreført, evt. søkt solgt, sier Langbakken.

- Når det gjelder Festival Engros er deler av virksomheten søkt videreført, og vi håper at det her kommer en løsning for de 65 ansatte. Hvilken form denne løsningen eventuelt får, er ennå ikke avklart, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.