På Vestre Bærø utenfor Kragerø skulle utbyggerne bak prosjektet Gulodden tjene gode penger på salg av fritidsleiligheter i det eksklusive prisskiktet.

Men etter gjentatte kostnadssmeller sa byggelånsbanken DnB Nor stopp. Nå er utbyggerselskapet Bærø Brygge as slått konkurs, og banken har tatt kontroll over prosjektet, skriver Dagens Næringsliv, lørdag.

Gjelden er ifølge bostyrer på over 80 millioner kroner. Ikke en eneste leilighet er solgt det siste året. Totalt står over en fjerdedel av leilighetene i første byggetrinn uten eier.

- Det har vært veldig dårlig butikk. Når et stort antall leiligheter ikke blir solgt, er fiaskoen snublende nær, sier styreleder Arild Rygg.

Salgstørke ved sjøen
Totalt ble de 54 leilighetene i Gulodden-prosjektet bygget i en høyblokk med åtte etasjer og et underjordisk garasjeanlegg. Prisantydning er fra 2,9 til 3,6 millioner kroner. Siste byggetrinn med 31 leiligheter sto ferdige ifjor høst, omtrent samtidig som da den amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers kollapset og finanskrisen paralyserte boligmarkedet.

Allerede ifjor sommer begynte investorer som satt på kjøpekontrakter å bli nervøse, og leiligheter ble lagt ut for resalg.

- Det har vært umulig å finne kjøpere til leilighetene, sier eiendomsmegler Alexander Sveen i Foss & co.

Han er ikke den eneste som sliter med å bli kvitt fritidsleilighetsprospekter: En ringerunde DN har foretatt til et utvalg meglere viser at markedet for salg av fritidsleiligheter står bom stille ved landets kystkommuner. På Finn.no legges det ut leiligheter på resalg til rabatterte priser.

På Estatia Resort Kragerø har eiendomsmegler Petter Birkrem holdt visninger av syv leiligheter de siste to ukene. Til tross for at prisene er redusert med 20 prosent, er ingen enheter solgt. Alle leilighetene er såkalte resalg, hvor investorer vil kvitte seg med leilighetene de har vært tvunget til å overta.

- Det er bom stille. Fritids-leiligheter har fått et dårlig rykte. Dessverre har det blitt bygger for mye, og for likt i en forholdsvis høy prisklasse, sier Birkrem.

Diskutér saken under(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.