Tirsdag meldte IntraFish at selskapene Isqueen og Lofoten Sjøprodukter er mistenkt for ikke å ha meldt fra til Mattilsynet om utbrudd av lakseviruset (ILA).

Mattilsynet mener eksporten av laks smittet med infeksiøs lakseanemi (ILA) var en medvirkende årsak til at Kina i fjor stanset importen av hel laks fra Norge.

Daglig leder Kurt Svendsen i Isqueen avviser Mattilsynets beskyldninger.

- Etter det vi forstår på avisoppslagene skal anmeldelsen dreie seg om at selskapet ikke har meldt fra til Mattilsynet om utbrudd av ILA. Selskapet har ikke blitt gjort kjent med en slik anmeldelse eller det nærmere grunnlaget for en slik anmeldelse, sier Svendsen i en melding.

- Vi registrerer at Mattilsynet likevel fremsetter grove påstander mot selskapet i media der Isqueen AS blir beskyldt av Mattilsynet for å medvirke til å ødelegge det kinesiske markedet for norsk oppdrettsnæring og blir beskyldt for straffbare forhold av Mattilsynets ved avdelingsdirektør Flodstrand. Disse beskyldningene tilbakevises på det sterkeste, fortsetter han.

Det opplyses om at Isqueen vil forholde seg til politiets etterforskning når, eller dersom, en anmeldelse vil bli sendt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Det ser litt dramatisk ut

Tesla-eiere klager til Forbrukerrådet over få hestekrefter

Her er årets kronprins-sponsorer

Se DNTV: Slik skal norsk næringsliv redde klimaet

Slik skal norsk næringsliv redde klimaet.
Jens Ulltveit-Moe leverer tirsdag en rapport til Erna Solberg om hvordan næringslivet kan redusere utslippene.
01:31
Publisert: