Fondet mener risikoen i det globale finanssystemet har økt det siste halvåret.

Vurderingen står i skarp kontrast til stemningen i eurosonen, hvor Den europeiske sentralbankens beslutning om å åpne for støttekjøp av gjeld fra kriserammede euroland har skapt optimisme.

Til tross for løftene fra banken mener IMF at Europas politikere må gjøre mer for å gjenopprette tilliten til europeisk økonomi.

– Til tross for at politikerne allerede har tatt mange viktige skritt, er prosessen fortsatt på langt nær fullført. Euro-området utsettes for en nedadgående spiral av kapitalflukt, frykt for sammenbrudd og økonomisk nedgang, skriver IMF i rapporten Global Financial Stability Report.

Fondet mener eurokrisen for øyeblikket er den største trusselen mot verdensøkonomiens stabilitet.

IMF peker også på at banker i eurosonen trolig kommer til å nedskrive verdier for totalt 2.800 milliarder euro innen utgangen av 2013. Det kan gjøre det vanskeligere for kriserammede land i eurosonens utkanter å få tak i penger og dermed true den økonomiske veksten. (©NTB)

Les også:
IMF vurderer ny nødhjelp

IMFs oppskrift
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.