Pengefondet spår at Kinas økonomi sannsynligvis vil vokse med 8 prosent i 2012 og kaller veksten moderat. Nesten ethvert annet sted i verden ville det blitt framstilt som sterk vekst.

Ifølge IMF vil Kinas synkende vekst nå bunnen i andre kvartal i år, for deretter å øke igjen.

Lavere inflasjon
Redusert vekst skyldes delvis de kinesiske myndighetenes plan om å redusere veksten til et mer bærekraftig tempo og få inflasjonen ned mot 3,5 prosent.

– Men en forverring i eurosonen utgjør en betydelig risiko for dette perspektivet, skriver IMF i en rapport om Kinas økonomi.

Samtidig påpeker fondet at Kina har store muligheter til å motvirke en krisesituasjon ved å øke forbruket på hjemmebane.

– Alvorlig situasjon
Kinas statsminister Wen Jiabao sa i en tale forrige uke at Kina står foran flere problemer med økonomisk vekst. Han mente at landet står foran en alvorlig og komplisert situasjon når det gjelder å skape arbeidsplasser.

Han holdt talen på en nasjonal konferanse, men talen ble først publisert på den kinesiske regjeringens internettside søndag.

Ifølge Wen er antallet migrantarbeidere som er kommet til byene fra landsbygda, nå steget til 250 millioner. I 2003 var det offisielle tallet 111 millioner. Arbeidsløsheten i byene har de siste ni årene vært under 4,3 prosent, sa Wen. (©NTB)

Les også:
Kinas økonomiske vekst på vei opp
Kinesisk industri nærmer seg vekst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.