Den globale økonomien ventes å vokse med 3,5 prosent i 2013 og 4,1 prosent i 2014, noe som er nedjustert med 0,1 prosentpoeng for både 2013 og 2014 fra anslagene i oktober.

Det fremgår av januar-oppdateringen av Wold Economic Outlook (WEO) fra Det internasjonale pengefondet (IMF), publisert onsdag.

Den globale veksten i 2012 var 3,2 prosent.

Veksten globalt ventes å styrke seg gradvis i 2013 ettersom begrensninger ved den økonomiske aktiviteten begynner å lette.

Gjeninnhentingen estimeres å skje langsomt, og det er behov for å løse nedsiderisikoutfordringer for å sikre veksten.

I IMF-rapporten vises det til at politiske tiltak har redusert risikoen for kriser i euroområdet og USA, mens i Japan har stimuliprogram bidratt til økt vekst på kort sikt. Effektiv politikk har også bidratt til å støtte en beskjeden vekst i noen fremvoksende markeder og utviklingsøkonomier.

Hvis kriserisiko ikke materialiserer seg og de økonomiske forhold fortsetter å bedres, kan den globale veksten bli sterkere enn ventet, ifølge IMF.

Nedsiderisikoen beskrives imidlertid fortsatt som betydelig, inkludert langvarig stagnasjon i euroområdet og overdreven kortsiktig finanspolitisk innstramming i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.