De optimistiske prognosene for Afrika sør for Sahara blir overskygget av situasjonen i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Her har ebolautbruttet påført landene store menneskelige og økonomiske tap, skriver IMF i rapporten.

– Om ebolautbruddet blir langvarig eller sprer seg til flere land, vil det få dramatiske konsekvenser for den økonomiske aktiviteten i den vestlige regionen av Afrika.

I en tilleggsrapport som Verdensbanken står bak, pekes det på behov for hjelp når transport, handel mellom landene, forsyninger og turisme delvis forsvinner, noe som vil koste regionen store beløp.

IMFs World Economic Outlook for Afrika sør for Sahara anslår for øvrig at området i år vil få samme vekst som i 2013, på 5,1 prosent. I 2015 er det ventet ytterligere oppgang, spesielt for servicesektoren og jordbruket. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.