Leder for Det internasjonale valutafondet (IMF) Christine Lagarde ser sterkest oppgang i USA og Storbritannia, moderat oppgang i Japan og svakest utvikling i euroområdet.

Det skriver Market News International torsdag.

«Den globale økonomen er svakere enn vi hadde sett for oss kun for seks måneder siden», skal hun ha sagt og det ventes bare en svak oppgang i 2015.

Bekymret

Videre er IMF-lederen bekymret for finansielt overforbruk og asymmetrisk monetær politikk. Hun etterlyser en bedre miks av tiltak for å adressere landsspesifikke problemer, det kommer frem under en tale på Georgetown University, skriver MNI.

- Vi trenger bedre balanse i policy-verktøykassen, og må ta i bruk både tilbuds- og etterspørselssiden i økonomien, skal Lagarde ha sagt, ifølge IMF.

IMF vil publisere sine seneste globale prognoser i deres «World Economic Outlook», tirsdag.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.