-- Oppdatert artikkel. Ved en feil ble utbyttet i Wimoh AS etter 2013 først rapportert til to milliarder kroner. Det riktige skal være 1,3 milliarder kroner. DN beklager feilen --

Det blir utbetalt et utbytte på 1,3 milliarder kroner fra Wimoh as for 2013. Dette er 700 millioner mindre enn i 2012. Trond Mohn (71), sønnen Fredrik Wilhelm Mohn (37), Tronds søster Marit Mohn (67) og hennes sønn, Stian Westlake deler milliardene.

På den ordinære generalforsamlingen i februar i år ble det ikke utdelt utbytte, men eierne har fått betalt etter at Frank Mohn ble solgt til svenske Alfa Laval i april. 16. juni i år ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i Wimoh AS og utbyttet utdelt. På møtet var Trond Mohn og Marit Mohn. Frederik W. Mohn ble representert av Wikborg Rein-advokatene Dag Steinfeld og Filip Truyen.

- Det var et hyggelig og godt møte, sier Steinfeld til DN.

Han vil ikke kommentere hvorvidt far og sønn har lagt striden om salget bak seg. Frederik W. Mohn sa i april at han ville forsøke å stoppe salget.

God ordreinngang

Fra 1. januar ble Wimoh gjort om til et holdingselskap, og det nystiftede datterselskapet Frank Mohn as ble hovedselskap for salg, produksjon og serviceoppfølging. I april i år ble det klart at datterselskapet Frank Mohn as ble solgt til det svenske industrikonsernet Alfa Laval for 13 milliarder kroner.

– Jeg tror Alfa Laval er godt fornøyd med det de ser. Dette blir et kjempebra selskap, sa Mohn etter overrekkelsen i mai.

Salget av Frank Mohn as førte til en offentlig skittentøyvask mellom Trond Mohn, styreleder i Wimoh, og hans sønn Frederik W. Mohn.

Frederik W. Mohn reagerte kraftig på salget og ivret for å beholde virksomheten i familiekonsernet. Han fikk hverken viljen sin eller pengene utbetalt fra salget i form av et større utbytte. I mai sa Trond Mohn at de 13 milliardene skulle bli forvaltet klokt og bli liggende passivt i overskuelig fremtid.

«Velskjøttet»

Alfa Lavals konsernsjef Lars Renström sa følgende da han kom til Bergen i mai for å studere virksomhetene til Frank Mohn as:

– Jeg kan konstatere at Frank Mohn er like bra og velskjøttet som vi trodde da vi kjøpte i april. Den gode ordreinngangen vi så i 2013 har fortsatt inn i 2014. Det er som ventet, sa Renström til DN.

DN lyktes søndag ikke å komme i kontakt med noen eiere eller representanter for Wimoh.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.