Norsk Hydros kontanter brenner ikke i lommen, og det er ikke tidspunktet nå for å investere i ytterligere alumina- eller aluminiumkapasitet.

Det sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i Norsk Hydro på kapitalmarkedsdagen torsdag.

-Netto kontantposisjonen brenner ikke i lommen. Vi vil vente til vi ser de riktige mulighetene som kan skape verdi, sier Brandtzæg.

Hydro prioriterer å opprettholde en god balanse, som kan gi et forutsigbart utbytte.

-Vi vil også beholde kvaliteten på eiendelene på et visst nivå slik at de kan opprettholde produktivitet, en god kostnadsprofil, og gi muligheten til å bedre den relative posisjonen i bransjen, sier Brandtzæg.

Kan gjøre små investeringer

Videre sier han at det vil være rom for små investeringer for å redusere flaksehalser og små vekstinvesteringer.

-Det kan være oppkjøps- og fusjonsmuligheter eller andre organiske investeringer. Det har vært snakk om Paragominas 2 eller CAP i Brasil, men det er ikke riktig tid for oss nå å bygge ut alumina -eller aluminiumkapasitet.

-I fravær av gode vekstmuligheter vil vi se i verktøykassen, om det skal være tilbakekjøp eller ekstraordinære utbytter, men det er opp til generalforsamlingen, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.