Siva, statens selskap for industrivekst, og Morrow Batteries etablerer et felles eiendomsselskap for å bygge batterifabrikken. Siva går inn med 67 prosent av eiendomsinvestering på 480 millioner kroner og det satses nå på byggestart i september.

Investeringen gjelder bygget til Batterifabrikk 1, som er det første av fire byggetrinn. Regjeringen har lovet å stille opp for å få fortgang i den grønne industrialiseringen.

Statens industrivekstselskap Siva går inn med flere hundre millioner kroner for å bygge batterifabrikken i Arendal, opplyser næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).
Statens industrivekstselskap Siva går inn med flere hundre millioner kroner for å bygge batterifabrikken i Arendal, opplyser næringsminister Jan Christian Vestre (Ap). (Foto: Stian Lysberg Solum/NTB)

– Samarbeidet om batterifabrikk i Arendal er et konkret eksempel på at vi setter handling bak ordene. Dette er en kjempedag for Agder og for hele Norge, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Batterifabrikken skal stå klar i 2023.

– Vi er godt i gang med produktutviklingen og forventer å levere de første battericellene for testing hos kunder i løpet av de kommende månedene, sier Håkon Tanem, fungerende administrerende direktør i Morrow.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.