Onsdag morgen ble det kjent at det kinesiske møbelselskapet Qumei Home Furnishing Group legger inn et bud på den norske møbelprodusenten Ekornes. Budet er på 139 kroner per aksje og priser hele selskapet til drøyt 5,1 milliarder kroner.

Tilbudet innebærer en budpremie på over 17 prosent i forhold til kursnivået før budet ble kjent. Dette kommer på toppen av et kurshopp på rundt 14 prosent den siste måneden.

Blant dem som har størst grunn til å smile er tre kvinner i Ekornes-familien som alle topper listen over de største privatinvestorene i selskapet. Sammen eier de aksjer som etter budet fra Qumei prises til over 370 millioner kroner.

Berit Ekornes Unhjem og Gunnhild Ekornes Mertens eier drøyt én million aksjer hver og vil motta rundt 150 millioner kroner per snute dersom den kinesiske møbelgiganten lykkes med oppkjøpet.

Anbefalt av styret

I tillegg eier Torill Anne Ekornes drøyt en halv million aksjer som Qumei-budet priser til over 70 millioner kroner.

Flere andre i Ekornes-familien figurerer også på listen over selskapets 30 største aksjonærer. Blant annet eier Kjetil Ekornes nær 395.000 aksjer og Kari Inger Ekornes 262.000 aksjer i selskapet.

Budet fra Qumei kommer etter over et år med samtaler mellom Ekornes og den kinesiske møbelprodusenten. Med på laget har Qumei også fått med seg det kinesiske oppkjøpsfondet Huatai Zijin Investment som vil delta i et eventuelt oppkjøp av Ekornes.

Det tradisjonsrike møbelkonsernet fra Sykkylven i Møre og Romsdal opplyser i en børsmelding onsdag morgen at flere medlemmer av Ekornes-familien, samt styremedlemmene Stian Ekornes og Nils Gunnar Hjellegjerd, allerede har godtatt budet.

– Styret i Ekornes anbefaler enstemmig tilbudet, skriver Ekornes i en børsmelding.

Totalt har allerede 26 prosent av eierne gitt sine forhåndsaksepter til budet. For at oppkjøpet skal gå igjennom må 55,57 prosent av aksjonærene akseptere budet.(Vilkår)

Dette er den nye Norske Skog-eierens planer
Tirsdag viste Norske Skog-ledelsen den nye eieren av konsernet rundt på papirfabrikken Saugbrugs i Halden.
01:22
Publisert: