Ble syke av drikkevannet

Maria Salustiana (69) er blant de nærmeste naboene til et av Hydros rødslamdeponier i Brasil. Nå ønsker hun mest av alt at familien kan flytte.

Publisert: Oppdatert:

Hydro anklages for å ha forgiftet drikkevannet til beboere rundt aluminiumsrafineriet Alunorte i Barcarena, Brasil. Ifølge Maria Salustiana (69) skal fostersønnen Thiago Carina Lhorizigéz (12) ha kastet opp blod som følge av utslippet. Selv har hun vært på sykehus med store magesmerter, men har ikke råd til å betale for medisiner. Sønnen pleide å leke i vanndammen på eiendommen, nå hevder familien vannet er forgiftet.
Hydro anklages for å ha forgiftet drikkevannet til beboere rundt aluminiumsrafineriet Alunorte i Barcarena, Brasil. Ifølge Maria Salustiana (69) skal fostersønnen Thiago Carina Lhorizigéz (12) ha kastet opp blod som følge av utslippet. Selv har hun vært på sykehus med store magesmerter, men har ikke råd til å betale for medisiner. Sønnen pleide å leke i vanndammen på eiendommen, nå hevder familien vannet er forgiftet. (Foto: Adrian Øhrn Johansen)