Det melder blant andre BBC onsdag.

British Steel har rundt 5.000 ansatte, de fleste av dem ved selskapets anlegg i Scunthorpe øst i England. Ytterligere 20.000 jobber står i faresonen hos selskapets underleverandører, deriblant Frankrike og Nederland.

Denne uken ble det klart at British Steel, som eies av investeringsselskapet Greybull, forsøkte å sikre seg flere hundre millioner kroner i krisehjelp for å sikre at selskapet greier å takle det som omtales som «brexit-relaterte saker».

Den britiske regjeringen lovet tirsdag at alle steiner skulle snus for å hjelpe det som er landets nest største stålprodusent, men har avvist opposisjonens krav om at selskapet må nasjonaliseres.

Både British Steel og selskapets låntagere sa at de var forberedt på at selskapet ble satt under administrasjon av konsulentselskapet Ernst & Young allerede onsdag.

Tidligere i mai greide British Steel å sikre et statlig lån på 120 millioner pund for å dekke kostnadene til EUs system for klimakvoter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.