Den svenske banken Nordax varsler at den vil øke budet på Bank Norwegian fra 95 kroner til 100 kroner. I tillegg beholder Bank Norwegian-aksjonærene et utbytte på fem kroner per aksje, som de får utbetalt 6 mai. NOFI-aksjen sluttet på 89,90 kroner mandag.

Det opplyses at tilbudet forutsetter aksept fra 90 prosent av aksjonærene i Bank Norwegian, men den svenske banken forbeholder seg retten til å senke denne grensen til 2/3 aksept fra aksjonærene.

Vil tillate gjennomgang

Basert på det forbedrede budet og etter nøye vurdering har bankens styre bestemt seg for å gi Nordax adgang til å foreta en gjennomgang av banken og partene har inngått en avtale om det, heter det i børsmeldingen.

Bank Norwegian-styret vil komme til sin vurdering av budet når gjennomgangen av bankens bøker er fullført. Videre heter det i meldingen at det ikke er sikkert at det vil bli fremlagt noe bud eller at Bank Norwegian-styret vil anbefale budet. Styret skriver videre at det at de tillater Nordax å gjennomgå bankens regnskaper ikke betyr at de anbefaler det forbedrede tilbudet.

Det var i begynnelsen av mars den svenske banken Nordax først varslet at de ville by på aksjene i Norwegian Finans Holding – som eier forbrukslånsbanken Bank Norwegian. Da mente den norske bankens styreleder Klaus-Anders Nysteen at budet ikke gjenspeilte verdiene i banken. Styret mente videre at budet hadde et forbehold som ville bety at Finansdepartementet ville si nei til oppkjøpet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.