Roger Lunde, som tiltrådte som konsernsjef i Ekornes i februar 2020, hadde onsdag sin siste dag i direktørstolen. Det opplyser selskapet i en melding.

Styret har besluttet at jobben skal overtas av Fredrik Ødegård Nilsen, som i dag er finansdirektør. Han tiltrer umiddelbart.

– Jeg er veldig stolt over resultatene Ekornes har oppnådd de siste årene, og hvordan selskapet har vokst, forbedret og utviklet seg, sier Lunde i en børsmelding.

Det oppgis ingen grunn til at Lunde går av nå, etter rundt to og et halvt år i sjefsjobben. Møbelprodusenten opplevde ordreboom under pandemien, og har levert sterke resultater siden.

Rekordtall

– Det er jo utrolig hyggelig gitt den situasjonen vi har vært igjennom med permitteringer og andre konsekvenser av koronaviruset, sa Lunde til DN sommeren 2020.

Årets tre første måneder ble et nytt rekordkvartal for Ekornes, med over 40 prosents økning av salgsinntektene til 1,49 milliarder kroner. Ifølge Ekornes var også ordreinngangen og lønnsomheten rekordhøy.

De gode resultatene trekkes frem av Ekornes-styreleder Ruihai Zhao:

– Under Rogers lederskap har Ekornes håndtert pandemien og den nye markedsdynamikken på en effektiv måte, sier han i en uttalelse.

Vil vokse mer

– I dag har selskapet en solid finansiell posisjon og er godt forberedt på å tilpasse seg til et marked i utvikling, fortsetter styrelederen, som sier han føler seg trygg på at den nye konsernsjefen vil styre selskapet mot videre vekst.

Selv om Lunde fratrer som konsernsjef umiddelbart, vil han fortsatt være «tilgjengelig for selskapet en periode» i overgangsfasen, opplyser styrelederen.

Ekornes ble etablert i 1934 av Jens E. Ekornes i Sykkylven i Møre og Romsdal, og er kanskje aller mest kjent for det populære varemerket Stressless.

Ekornes er den største møbelprodusenten i Norge, men produktene selges over hele verden, og selskapet har fabrikker i USA, Thailand, Litauen og Vietnam.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.