Den norske silikon- og silisiumprodusenten opplevde kraftig etterspørsel etter produktene i årets tredje kvartal. Det har bidratt til historiske tall.

Elkem firedoblet resultatet sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driftsinntektene endte på 8,7 milliarder, som er rekord.

– Elkem opplever for øyeblikket ekstraordinære markeder og leverer sterke resultater. Hittil i år har vi nesten tredoblet inntektene, skriver Elkem-sjef Helge Aasen i pressemeldingen.

Fortjeneste per aksje endte på 2,16 kroner, og på 4,24 kroner per aksje hittil i år. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) for tredje kvartal var 2,13 milliarder kroner, som er en økning på 316 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Ved lunsjtider steg Elkem-aksjen rundt fem prosent på Oslo Børs.

Driftsresultat for tredje kvartal var på 1,6 milliarder, en kraftig oppgang fra driftsresultatet samme kvartal i fjor som endte på 99 millioner.

Videre skriver selskapet at markedsforholdene har vært helt utenom det vanlige, spesielt for Elkems to største avdelinger: silikon og silikonprodukter. Her har selskapet opplevd stor etterspørsel, ettersom andre produsenter har vært preget av lav tilgang på materialer. Kombinasjonen av forstyrrelser i forsyningskjeden og sterk etterspørsel har drevet markedet til rekordnivåer, skriver Elkem.

– Så langt i år har vi nesten tredoblet inntjeningen i forhold til samme periode i fjor, og vi forventer nok et sterkt resultat i det fjerde kvartal, sier Aasen.

Aasen har vært konstituert konsernsjef siden juni 2021, og vil fortsette i rollen fremover. Han fikk jobben etter den tidligere konsernsjefen Michael Koenig sluttet på dagen i juni.

Elkem bemerker samtidig i kvartalsrapporten at prisen på råmaterialer øker, som delvis påvirker salgsprisen. Utsiktene for fjerde kvartal er også positive, og selskapet tror at det vil dra nytte av det pressede markedet knyttet til tilgang på materialer og energi. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.