Torsdag fikk Elon Musk besøk av NASA-toppsjef Jim Bridenstine på SpaceX-fabrikken utenfor Los Angeles i delstaten California.

Inspeksjonen kommer som følge av det forsinkede Crew Dragon-prosjektet, som NASA betaler SpaceX og Boeing 6,8 milliarder dollar for å gjennomføre.

Det var nyhetsbyrået Reuters som først omtalte saken.

Twitter-krangel

I slutten av september la Tesla-gründeren ut et bilde på Twitter der han skrøt av fremgangen til et urelatert rom-prosjekt ved navn Starship.

Det fikk NASA-sjef Bridenstine til å reagere. Dagen etterpå la han ut en offisiell melding hvor han påpekte at Crew Dragon-prosjektet er flere år forsinket, og ba Musk få opp farten.

«Det er tid for å levere», skrev han.

Ifølge Reuters var Musk kjapp med tilbakemeldingen til Bridenstine. På en pressekonferanse i etterkant av Twitter-utvekslingen pekte Musk på stadig økende kostnader i forbindelse med et annet NASA-prosjekt ved navn Space Launch System.

I april led Crew Dragon-prosjektet et tilbakeslag da en ubemannet kapsel eksploderte på bakken. Ifølge Reuters er det fortsatt uklart når Crew Dragon-kapselen vil være i stand til å frakte amerikanske astronauter til Den internasjonale romstasjonen.

Derimot ble det gjennomført en vellykket oppskytning av en ubemannet kapsel i mars tidligere i år.

Haiker med Russland

Crew Dragon-prosjektet er ment for å frakte astronauter mellom Den internasjonale romstasjonen og amerikansk jord. SpaceX og Musk har fått kritikk for at prosjektet har blitt forsinket, noe som har ført til at NASA har måttet betale flere titalls millioner til Russland for «haik» frem og tilbake mellom stasjonen.

USA har ikke vært i stand til å frakte mennesker til romstasjonen siden det amerikanske romprogrammet tok slutt i 2011.

Musk og Bridenstine skal holde en felles pressekonferanse ved SpaceX-kontorene i Los Angeles natt til fredag. Der er det ventet at de vil adressere de stadig flere forsinkelsene på prosjektet, i tillegg til en granskning av eksplosjonen i april. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.