- Dette er en betydelig milepæl for Agilyx og Cyclyx, siden det markerer en fullstendig ny tilnærming til plastavfall-gjenbruk, sier administrerende direktør Tim Stedman i en kommentar.

I en børsmelding fredag morgen melder Agilyx at de har inngått et partnerskap med det amerikanske oljeselskapet. Samarbeidet vil gå ut på resirkulering av plast.

– Samarbeidet gjennom denne avtalen vil resultere i innovative løsninger for å samle inn og pre-prosessere store mengder brukt plast som råstoff til produksjon av petrokjemiske produkter, inkludert Nafta og kjemiske reaksjonsveier, skriver selskapet i meldingen.

Exxon kjøper resirkuleringssatsingen Cyclyx for åtte millioner dollar, tilsvarende 80 millioner kroner for en eierandel på 25 prosent.

Selskapene skal samarbeide om «å forbedre prosessene for kjemisk resirkulering gjennom utviklingen av teknologi og metoder».

– Et av målene til Cyclyx er å invitere andre selskaper inn som medlemmer, og skape nye forbindelser mellom avfallsprodusenter og aktører innen både avansert og mekanisk resirkulering gjennom nye og innovative forsyningskjeder, skriver selskapet.

Agilyx debuterte på børsen i oktober i år, og har en markedsverdi på to milliarder kroner. Selskapet driver i hovedsak med plastgjenvinning og har tatt del i det som omtales som en grønn bølge i aksjemarkedet i år.

Blant de største investorene i Agilyx finner vi Saffron Hill Ventures, som er ledet av Agilyx-gründer Ranjeet Bhatia (49), Sundt-familien, Fredrik Cappelen, Carl Erik Krefting og Preben Rasch-Olsen, samt fond som DNB, Delphi, Storebrand og Nordea(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.