National Oilwell Varco Norway as skriver i en pressemelding at selskapet «har besluttet at det skal gjennomføres en ny runde med nedbemanning i selskapet. Inntil 170 medarbeidere kan bli omfattet av nedbemanningen».

Tidligere i vår sa administrerende direktør Frode Jensen at det ikke var planer om ytterligere nedbemanning etter at selskapet siden oljeprisfallet har redusert staben fra over 5000 til 1720 ansatte i dag.

– Forskjellen fra i vår er rett og slett tidsaspektet. Det som har skjedd siden vi snakket sammen sist er at ordreinngangen fortsatt er ganske svak. Og det vi varsler nå vil jo dessuten ikke få effekt før helt på slutten av året, sier Frode Jensen til DN torsdag.

Nå starter selskapet prosessen med å identifisere hvem som må gå fra hvilke lokasjoner. Den prosessen vil trolig vare ut august. Med tre måneders oppsigelsestid, betyr det at antall ansatte NOV i desember vil være redusert til 1550 ansatte i Norge. Ettersom brorparten er ansatt i Kristiansand, vil effekten trolig bli størst der.

Selskapet skriver i pressemeldingen at «Ledelsen i NOV Norge beklager den belastning en slik situasjon påfører våre ansatte, og vil legge vekt på å gjennomføre en ryddig prosess der vi overholder våre forpliktelser overfor berørte parter», skriver selskapet.(Vilkår)

Det kom bare en overraskelse da statsministeren møtte pressen før sommeren
Erna Solberg tok stortingspresident Olemic Tommessen i forsvar
01:25
Publisert: