Drikkevarekonsernet Hansa Borg Bryggerier har etter en bred kartlegging av anleggene i Bergen, Kristiansand og Sarpsborg bestemt seg for å legge ned produksjonen ved Christianssands Bryggeri (CB) i Kristiansand.

CB har ifølge konsernets hjemmesiden omtrent 40 ansatte. 28 av disse jobber i produksjonen og blir rammet av avviklingen.

CB-produktene utgjør cirka fem prosent, tilsvarende rundt fire millioner liter, av Hansa Borgs samlede produksjon.

– Ingen annen løsning

– Vi ser dessverre ingen annen løsning enn en gradvis avvikling av produksjonen ved anlegget. Det er klart at det er tungt, sier administrerende direktør Lars Giil til DN.

Christianssands Bryggeri (CB) ble etablert i 1859 og har et produksjonsanlegg like utenfor kvadraturen i Kristiansand som er både gammelt og nedslitt.

– Det er også brannfarlig. Vi har vurdert å jevne hele anlegget med jorden og bygge opp et nytt og moderne, men da måtte vi ha stanset driften i to-tre år. Det er ikke realistisk. Vi har derfor kommet til at vi var nødt til å ta dette tøffe valget, sier Giil.

Produksjonen vil bli avviklet gradvis i løpet av de neste ti til 18 månedene.

– Vi har blitt enige med de ansatte om en omstillingsavtale som blant annet innebærer støtteordninger for dem som kan ta AFP, samt også muligheter for å jobbe andre steder i konsernet, sier Giil.

– Og hva vil dere gjøre med den sentrale og verdifulle bryggerieiendommen?

– Mange tror vi eier hele denne eiendommen selv, men det stemmer ikke. Vi leier også noe av kommunen, samt av Rom Eiendom. Tomteverdien har ikke vært avgjørende for vår beslutning om å legge ned. Det handler om at det ville vært behov for svært store investeringer for å bli bedre på bærekraft og effektivitet. Vi kommer til å vurdere om vi kan etablere et mikrobryggeri, et ølsenter eller restaurant, men det er for tidlig å si noe bestemt, sier Giil. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.