Den 15. mars kunngjorde Hydro at selskapet vil avvikle kollektiv ferie i 15 dager for 400 ansatte ved Hydros gruvevirksomhet i Paragominas for å bevare arbeidsplasser.

– En ny gruppe på rundt 370 ansatte vil nå starte kollektiv ferie fra 17. april, opplyser Hydro i en pressemelding.

Ifølge selskapet er både det brasilianske arbeidsdepartementet og fagforeningen Extractive Industry Workers Union i delstaten Pará og Amapá (STIEPA) informert om beslutningen.

– Hydro jobber videre for å skape dialog med myndighetene og gjør alt som er nødvendig for å finne en løsning på situasjonen og gjenoppta normal produksjon, skriver selskapet i meldingen.

Tvunget til produksjonskutt

Anklager om utslipp fra Alunorte-anlegget har ført til at Hydro har vært nødt til å halvere produksjonen ved verdens største aluminaraffineri.

Bauksittgruven Paragominas ligger 244 kilometer fra Alunorte og leverer råmaterialet som er nødvendig for fremstilling av alumina. På grunn av produksjonskuttet ved Alunorte må også bemanningen og produksjonen ved bauksittgruvene reduseres.

Som et resultat av Alunorte-krisen har Hydro også blitt tvunget til å halvere produksjonen ved aluminiumsverket Albras.

Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg sa til DN denne uken at det også kan bli aktuelt med produksjonskutt ved de norske aluminiumsverkene. (Vilkår)

– Vi har daglige forhandlinger med myndighetene i Pará
Hydrosjef Svein Richard Brandtzæg forteller hva selskapet nå gjør for å løse opp i Alunorte-problemene.
01:19
Publisert: