Tirsdag ettermiddag, en uke etter at Hydro ble utsatt for et omfattende cyberangrep, kom Hydro med anslag på hvor mye angrepet har kostet selskapet.

«Basert på en foreløpig evaluering er den estimerte finansielle effekten for den første hele uken etter cyberangrepet på rundt 300–350 millioner kroner. Det meste av dette kommer fra tapte marginer og volum i forretningsområdet «Extruded Solutions»», skrev Hydro i en melding tirsdag.

– Det er klart at dette vil få økonomiske konsekvenser også for de kommende ukene, sa finansdirektør i Hydro, Eivind Kallevik, på Hydros pressekonferanse tirsdag.

Samme dag falt aksjen på børsen med halvannen prosent, til 34 kroner aksjen. Hvis aksjeverdien faller videre til 33 kroner, vil Hydro-aksjen ha den laveste prisen siden oktober 2017.

Robust forsikring

Hydro påpekte at det ennå er for tidlig å gi en detaljert oversikt over de finansielle effektene av angrepet.

Den norske aluminiumsgiganten skrev at den har en robust cyberrisikoforsikring hos anerkjente forsikringsselskaper, med AIG som hovedforsikrer.

Hvor mye av de 300–350 millioner kronene som dekkes av forsikringen opplyser ikke Hydro om. Men på pressekonferansen tirsdag bekreftet finansdirektør Kallevik at forsikringen ikke gir ubegrenset dekning.

– Forsikringen har et tak, sa Kallevik. Han ville imidlertid ikke gå inn på hvor høyt eller lavt taket er, eller hvor mye forsikringen vil dekke.

Produksjonen lammes

Det mest berørte forretningsområdet til Hydro er fortsatt «ekstruderte løsninger» hvor produksjonen går på 70–80 prosent av full kapasitet. Når man ekstruderer former man, eller bearbeider, materialer slik at det blir skreddersydd til sitt formål, for eksempel som stenger, tråd, bånd, rør eller andre profiler. Hydros aluminiumprodukter blir blant annet brukt i bilindustrien.

På forretningsenheten «Building Systems» står produksjonen nesten helt stille.

Slik er status nå(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Energi: Produksjon som normalt.
  • Bauksitt og alumina: Produksjon som normalt.
  • Primærmetall: Produksjon som normalt, men med noe høyere grad av manuell drift.
  • Valsede produkter: Produksjon som normalt, men med høyere grad av manuell drift.
  • Ekstruderte løsninger: Tirsdag produserer ekstruderte løsninger med en samlet produksjon på 70–80 prosent av kapasiteten i de tre forretningsenhetene Extrusion Europe, Extrusion North America og Precision Tubing. I enheten Building Systems står driften nesten stille. Basert på nåværende fremgang er det en forventning om at Building Systems gradvis vil kunne øke produksjon og forsendelser i løpet av uken.
Sender alle Boeing 737 Max til flykirkegård. – Det er ikke et sted du lagrer fly for én uke, sier flyekspert
00:55
Publisert: