Den føderale domstolen i Belém har fjernet forbudet mot det nye slamdeponiet DRS2 i den sivilrettslige prosessen, skriver Hydro i en børsmelding fredag kveld.

Forbudet fra den samme domstolen i straffesaken gjelder fortsatt, men det er ventet at avgjørelsen i den sivile saken vil gjøres gjeldende i straffesaken innen kort tid, opplyser selskapet.

Alunorte vil fortsette å bruke det gamle slamdeponiet DRS1 frem til forbudet mot til DRS2 er hevet.

Beslutningen til domstolen kommer etter at Hydro og påtalemyndigheten i Brasil ba om å heve forbudet i en felles anmodning 30. august.

– Dette er et viktig steg mot å gjenoppta installasjons- og igangsettingsaktivitetene ved DRS2, sier John Thuestad, konserndirektør for forretningsområdet Bauksitt & Alumina, i en pressemelding.

Hydro ble nektet å bruke deponiet 1. mars i fjor og Alunorte-fabrikken måtte fram til mai i år holdes på 50 prosent kapasitet etter at kraftig uvær i februar 2018 førte til anklager om at fabrikken slapp ut ubehandlet regnvann.

– Interne og eksterne undersøkelser, herunder undersøkelser utført av myndighetene, har bekreftet at det ikke var overløp fra Alunortes deponi for bauksittrester eller skadelige utslipp som følge av regnfallet i februar 2018, heter det i børsmeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.