Hydro melder at det har gjort fremskritt for å sikre trygg og stabil drift i selskapet etter det omfattende cyberangrepet som rammet natt til tirsdag.

Selv om selskapet har funnet årsaken til problemene vet det ennå ikke hvor lang tid det vil ta å gjenopprette stabil it-drift.

– Jeg er glad for å se at vi gjør fremgang, og jeg er imponert over hvordan kolleger over hele verden jobber døgnet rundt for å løse denne krevende situasjonen og sikre trygg og forsvarlig drift, sier Hydros finansdirektør Eivind Kallevik i en melding.

Hydro-aksjen falt like etter børsstart onsdag, men litt over 10:00 er aksjen opp 0,96 prosent.

Alle ansatte på jobb

Hydros informasjonsdirektør Halvor Molland vil ikke kommentere om de kjenner til hvor angrepet kommer fra. Han vil heller ikke si hvorvidt Hydro har hørt noe mer om løsepengekravet som skal ha blitt fremstilt.

Selv om det ikke er mulig å koble seg på Hydros nettverk er alle ansatte likevel på jobb.

– Det er mulighet for å bruke pc-en sin, men de kan ikke koble på nettverket, sier Molland, som sier at noen for eksempel bruker eget mobilnett fra mobiltelefonen.

Dette er status nå:

  • Energi: produksjonen går som normalt
  • Bauksitt og alumina: produksjonen går som normalt Primary Metal: Produksjonen går som normal, men med høyere grad av manuell drift.
  • Ekstruderte løsninger: Manglende evne til å koble til produksjonssystemene har forårsaket produksjonsutfordringer og midlertidig stopp ved flere anlegg. Fremskritt er blitt gjort, med forventning om å starte opp enkelte systemer i løpet av onsdag, noe som vil tillate fortsatt leveranser til kunder.
  • Rolled Products: Manglende evne til å koble til produksjonssystemene har hatt begrenset påvirkning på driften. Fremskritt er blitt gjort, med forventning om å starte opp enkelte systemer i løpet av onsdag, noe som vil tillate fortsatt leveranser til kunder.

«Hydro har fortsatt ikke full oversikt over tidslinjen frem mot normal drift, og det er fortsatt for tidlig å anslå driftsmessige og finansielle konsekvenser».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hackere vil angripe arbeidsgiveren din. Slik unngår du å bli «døren» inn
DNs teknoekspert forklarer.
02:41
Publisert: