Den norske aluminiumsgiganten Norsk Hydro har lagt inn bud på det børsnoterte polske resirkuleringsselskapet Alumetal som priser egenkapitalen til 232 millioner euro, tilsvarende rundt 2,3 milliarder kroner.

Inkludert gjeld og betalbart utbytte prises selskapet til 290 millioner euro (2,9 milliarder kroner).

Konsernledelsen er med

– Et oppkjøp av Alumetal er et spennende skritt i retning av å gjennomføre vår resirkuleringsstrategi, sier Eivind Kallevik, konserndirektør for Hydro Aluminium Metal.

Oppkjøpet må godkjennes av konkurransemyndighetene og forutsettes samtidig at Hydro oppnår kontroll over minst 66 prosent av utestående aksjer. Alumetals konsernledelse og to medlemmer av selskapets representantskap har forpliktet seg til å godta tilbudet, til den angitte kjøpskursen på 68,4 polske zloty per aksje, ifølge Hydro.

Nest størst

Alumetal er Europas nest største produsent av støpelegeringer i aluminium med en produksjonskapasitet på 275.000 tonn i året. Selskapet har tre anlegg i Polen og ett i Ungarn.

Hydro har en ambisjon om å doble selskapets resirkulering av brukt aluminiumsskrap frem mot 2025. Dersom Hydro får kjøpt Alumetal, vil den norske giganten øke bruken av brukt aluminiumsskrap med rundt 150.000 tonn per år.

Oppkjøpet vil gi en årlig økning i resultat før avskrivninger (ebitda) på 47 millioner euro basert på siste års regnskapstall fra det polske selskapet, ifølge Hydro. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.