Det underliggende driftsresultatet, som markedet følger tett, endte på 1,8 milliarder kroner, i tråd med forventningene TDN Finans hadde hentet inn på forhånd. 

Det viser kvartalstallene som ble lagt frem torsdag morgen.

I fjerde kvartal omsatte Hydro for 21,3 milliarder kroner, opp fra 20,4 milliarder kroner på samme tid i 2015.

Fornøyd konsernsjef

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg kommenterer utviklingen slik:

– Vi har oppnådd bedre resultater enn forventet i forbedringsprogrammet, med 1,4 milliarder kroner i forbedringer i 2016. Dette arbeidet vil fortsette for fullt i 2017, noe som vil gjøre Hydros virksomhet mer robust gjennom hele verdikjeden og sikre at selskapet er godt rustet for en bedre, større og grønnere fremtid, sier Brandtzæg i en pressemelding.

I fjerde kvartal oppnådde Hydro en gjennomsnittlig aluminiumspris 1647 dollar per tonn. Analytikerne som følger selskapet ventet 1657 dollar, ifølge TDN Finans.

Hydro vil betale 1,25 kroner per aksje i utbytte for 2016. I 2015 var det foreslåtte utbyttet på 1 kroner per aksje.

Stigende aluminiumspriser

Hydro-aksjen sluttet onsdag ned 1,75 prosent til kurs 47,8 kroner.

Aluminiumsprodusenten nyter godt av stigende priser på grunn av tiltak i det kinesiske markedet.

Hydro-anlegget på Karmøy er et av Europas største integrerte aluminiumsverk. Energibehovet dekkes av vannkraftverkene i Røldal og Suldal.
Hydro-anlegget på Karmøy er et av Europas største integrerte aluminiumsverk. Energibehovet dekkes av vannkraftverkene i Røldal og Suldal. (Foto: Hydro)

Det har løftet Hydro-aksjen på Oslo Børs. En kursoppgang på nesten 50 prosent siden september har gjort industrigiganten til Børsens fjerde største selskap.

Seks av 12 analytikere anbefalte kjøp av Hydro-aksjen før resultatfremleggelsen. Gjennomsnittlig kursmål var 42,4 kroner, varierende fra 32 til 52 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Er dette plastikkposens erstatter?
Med havet full av plastikksøppel kan den indonesiske entreprenøren Kevin Kumala ha funnet miljøproblemets løsning - Cassava.
01:59
Publisert: