Kjetil Holtas investeringsselskap Holta Invest as øker satsingen innenfor metallindustrien. Selskapet kjøper nå det svenske metallselskapet MPT Sweden AB (MPT) fra oppkjøpsfondet Capman Buyout. MPT produserer metallpulver for sveise- og stålindustrien og eksporterer sine produkter over hele verden.

– MPT passer godt inn i våre metallaktiviteter i Nizi International konsernet, sier administrerende direktør Dag Teigland i Holta Invest i en pressemelding.

Han viser til at et av selskapene i konsernet, Chemalloy, er en ledende leverandør av spesialmetallpulver til den nordamerikanske sveisebransjen.

– Oppkjøpet av MPT vil styrke vår globale posisjon innenfor denne nisjen. Oppkjøpet av MPT er derfor et viktig skritt i strategien om å utvikle Nizi-konsernet mot mer verdiskapende aktiviteter for kundene, sier Teigland.

DN skrev i i april at Kjetil Holta ventet at Nizi-konsernet ville tjene gode penger på staffetollen Donald Trump har innført på blant annet stål.

Holta Invest oppgir ikke hvor mye selskapet betaler for MPT, men det er kjent at selskapet i 2017 omsatte for 33 millioner euro, eller rundt 315 millioner kroner.

Det underliggende driftsresultatet (Ebitda) var på 1,9 millioner euro, drøyt 18 millioner kroner.

– Vi er glade for å ha Holta Invest som ny eier. Holta Invest har en visjon som er godt i tråd med hvordan vi mener at MPT skal utvikles fremover. Sammen med deres ekspertise i Nizi konsernet, gleder jeg meg til å utvikle MPT til neste nivå, sier MPT-sjef Daniel Styrenius i en pressemelding.

Oppkjøpsfondet Capman Buyout har eid MPT siden 2009. (Vilkår)

Er du en gratis-surfer? Det kan koste deg dyrt.
Dette må du passe deg for om du surfer på åpne nett.
04:09
Publisert: