Ingen av partene i avtalen ønsker å kommenterer opplysningene.

AIM Norway eies i dag av Forsvarsdepartementet og ble opprettet da Forsvarets hovedverksted på Kjeller ble skilt ut i 2011. Bedriftens hovedkunde er Forsvaret. Regjeringen skal ha forsøkt å selge AIM Norway en stund, men ville finne rette kjøper som kan utvikle selskapet videre.

– Generelt kommenterer vi aldri rykter eller spekulasjoner fra mediene, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberggruppen til Teknisk Ukeblad.

Utfører vedlikehold på F-16

AIM utfører blant annet vedlikehold på F-16 og Sea King, og skal også gjøre dette på de nye redningshelikoptrene av typen AW101.

Selskapet vant også anbudskonkurransen om å utføre vedlikehold på F135-motorer, som sitter i F-35, sammen med andre sentre i Tyrkia og Nederland. Det norske motordepotet skal være ferdig om to-tre år.

AIM er også underleverandør til Leonardo Helicopters som har en 15-års vedlikeholds- og logistikkavtale («Integrated Logistics Support», ILS) med den norske stat.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik fungerer krafttrading
DNs Terje Erikstad forklarer hvordan krafttrader Einar Aas tapte alt.
02:32
Publisert: