Konsernsjef Lars Sperre i Norske Skog hadde tirsdag den første samtalen med advokat Tom Hugo Ottesen i Kvale som er oppnevnt som bostyrer for konkursboet Norske Skogindustrier asa.

– Han ryddet kalenderen og kom hit. Møtet varte halvannen times og var en første orientering om selskapet og boets tilstand, sier Sperre til DN.

Sperre skal være med i det videre arbeidet med å selge datterselskapet Norske Skog as.

I en børsmelding onsdag ettermiddag bekrefter Norske Skog at Ottesen er oppnevnt som bostyrer for de fem selskapene Norske Skogindustrier asa, Norske Treindustrier as, Norske Skog Holding as, Lysaker Invest as og Norske Skog Eiendom as.

De fire sistnevnte selskapene meldte oppbud i dag, onsdag.

Fra konkursbegjæringen fremgår det at Norske Skogindustrier asa har 9,2 milliarder kroner i gjeld. Samtidig opplyses det at den bokførte verdien av selskapets aktiva er på 2,9 milliarder kroner.

Første skiftesamling vil bli avholdt 23 januar ved Oslo Tinghus.

Må jobbe i julen

Det har vært noen intense måneder for Sperre og ledelsen som har arbeidet med å få på plass en refinansiering. Selv om de ikke kom i mål med dette arbeidet, er det fortsatte en stund til Sperre kan legge bena på bordet.

– Nei, det er relativt mye som skal på plass rett etter at et børsnotert selskap har meldt oppbud, så det skal definitivt jobbes ut denne uken. Så er vi optimister med tanke på noen dagers juleferie, det hadde vært hyggelig, sier Sperre.

Han regner likevel med det kan bli noen arbeidsdager også i romjulen.

– Fra ledelsens side skal vi nå jobbe videre med denne auksjonsprosessen som vi skal igjennom der vi skal invitere inn flest mulig til å by på Norske Skog. Vi er glade for at det allerede finnes en norsk forankret strategisk gruppering som vil by, så får vi se hvor mange andre som kommer opp, sier Sperre.

Fabrikkene legges nå ut på salg

Kjell Inge Røkke-dominerte Aker og Norske Skogs største kreditor Oceanwood har sagt at de skal by på datterselskapet Norske Skog as i en auksjon. Gjennom den pågående pantetiltredelsesprosessen vil det bli fastsatt en verdi på selskapet. Sperre synes det er trist at det børsnoterte morselskapet måtte gå konkurs, men mener det viktigste nå er få avklart fabrikkenes fremtid så raskt som mulig.

– Fra ledelsens og virksomhetens side er vi bare interessert i å få en avklaring på eiersituasjonen for det vil gi den endelige roen rundt driften i Norske Skog, sier Sperre.(Vilkår)

Meretes utvalgte vin: Den beste fra Sancerre
Denne sancerren fra 2016 fra Dom. Claude Riffault er supermineralsk og konsentrert. Litt dyrere enn vanlig sancerre, men 300 kroner er vel anvendte penger. Passer til grønnsaker, fisk og skalldyr.
01:02
Publisert: