Inflasjonen i januar var på 3,1 prosent på årsbasis. Dette var lavere enn ventet. På forhånd var det ventet en inflasjon på 3,3 prosent, ifølge Bloomberg. Det viser ferske tall fra SSB som ble lagt frem mandag morgen.

Kjerneinflasjonen mot var 2,1 prosent. Også dette var lavere enn ventet.

SSB trekker frem en svakere prisvekst på klær møbler som en av grunnene til den svake veksten. Byrået trekker frem de høye strømprisene som har herjet landet i januar som en av faktorene som bidro til å dempe nedgangen. På ett år har prisen på kategorien bolig, lys og brensel steget med 5,9 prosent. Og strømprisen har steget vesentlig mer.

– Prisene på elektrisitet inkludert nettleie var 30,4 prosent høyere i januar i år sammenlignet med samme periode i fjor, skriver SSB.

Fra desember sank prisene med 0,5 prosent. Også dette var mer enn ventet.

Kort tid etter tallene ble publisert svekkes kronen noe mot både dollar og Euro.

Konsumprisindeksen beskriver utviklingen i priser på varer og tjenester som etterspørres av private husholdninger i Norge. Dette er et vanlig mål for inflasjonen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den hyggelige nye jenta på teamet viser seg å være en skikkelig latsabb. Hva gjør du? Svaret får du i Mandagsmøtet!
– Karer, har dere kontroll? Petter Stordalen skal åpne Norges største hotell om kort tid. Rekker bygningsarbeiderne å bli ferdig til åpningsfesten?
02:06
Publisert: