– Dette har vært mye av livet mitt, så det er klart at det er litt blandede følelser, sier Leiv Vidar-eier Arne Vidar (67).

Nå mener han timingen er den rette for å selge.

– Jeg tror dette er en bra løsning. Jeg er blitt 67 år og har drevet på siden 1975. 

De to døtrene Kaia (28) og Ane (32) hadde ikke interesse for å overta og dermed var det naturlig å selge familieselskapet, ifølge Arne Vidar.

Slaktermester Leiv Vidar startet pølseeventyret i 1950. I dag leverer selskapet pølser til Narvesen, 7-Eleven, Circle K, Coop, Rema 1000 og Norgesgruppen i konkurranse med blant andre Gilde og Nordfjordkjøtt.

Hemmelig kjøpesum

Ingen av partene vil uttale seg om kjøpesummen. Leiv Vidar og det svenske datterselskapet Lindvalls Chark AB har en omsetning på nærmere en halv milliard kroner. Med samlede driftsresultat på over 30 millioner kroner, vil kjøpesummen etter all sannsynlighet være et tresifret millionbeløp.

– Prisen var okay, sier Arne Vidar.

Hva salgssummen skal brukes til vet han fortsatt ikke.

– Vi har til salt til maten, sier pølsearvingen.

Ost, pølse og chips

– Jeg tror at Leiv Vidar er en av Norges sterkeste merkevarer innen denne bransjen, sier Jan Bodd som er styreleder i Scandza.

Scandza er mest kjent som eieren bak Synnøve Finden, men har også en rekke andre merkevarer som Sørlandschips, Karen Volf, Bröderna Nilsson, Berit Nordstand, Rå og pølseprodusenten Finsbråten.

– Vi er ydmyke i forhold til å skulle overta et selskap med så lang og vellykket historie. Leiv Vidar og Lindvalls vil gjøre Scandza til en betydelig aktør innen pølser av ypperste kvalitet, både i Norge og i Europa. Kompetansen som er samlet ved fabrikkene på Hønefoss og Strömsnäsbruk sør i Sverige, vil være utgangspunkt for en vesentlig satsing fremover, sier Bodd.

Han er ikke redd for at Finsbråten og Leiv Vidar vil gå hverandre i næringen når de samles under samme eier.

– Vi ser at Leiv Vidar har en sterk posisjon innen convenience-markedet med kiosker og bensinstasjoner, så er Finsbråten sterke innen dagligvare. Derfor vil vi se på hvordan vi kan ta best mulig vare på både Finsbråten og Leiv Vidar.  

Vei inn i EU

Leiv Vidar sitter også på en betydelig markedsposisjon i Sverige med Lindvalls Chark som er strategisk interessant. I dag har Lindvalls leveranser i EU-land som Danmark og sørover.

– Dette blir et spennende brohode inn i EU.

Jan Bodd mener Leiv Vidar passer godt inn i Scandzas profil.

– Dette er en jordnær bedrift drevet frem av gründere. Dette passer godt inn med Scandza.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.