Til høsten er det fire år siden daglig leder Arild Johnsen (63) i Nett-Tjenester mottok pris som gasellevinner i Østfold.

Da hadde selskapet vokst fra en omsetning på syv millioner kroner i etableringsåret 2010 til over 85 millioner kroner i 2013 og hadde 45 ansatte.

– I år vil omsetningen nå 200 millioner kroner. Vi tar markedsandeler. Veksten er organisk, sier Johnsen, som nå er leder for 77 ansatte.

«Et lite eventyr»

Elektroentreprenørselskapet ble grunnlagt da Johnsen og fire kolleger sa opp sine stillinger i Infratek.

Gründerne ønsket å ta opp konkurransen med energiselskapenes egne installasjonsvirksomheter etter at nettselskapenes monopol på anleggstjenester ble opphevet.

– Ingen av oss hadde drømt om den veksten vi har hatt. Det er et lite eventyr, sier Johnsen.

Selskapet utfører alt fra kabel- og linjearbeid, skifte av transformatorer til bytting av stolper.

– Vi leverer alt av el-tjenester utenfor husveggen, sier Johnsen.

«Ytterligere gevinst»

For ett år siden ble Nett-Tjenester solgt til den svenske nettentreprenøren Netel Group. Kjøpesummen ble ikke opplyst da transaksjonen ble kjent.

Nå viser tall fra selskapets tidligere eierselskap, Nett-Tjenester Holding, at det kom inn 62,9 millioner kroner på konto før årsskifte.

Ifølge årsrapporten kan de tidligere eierne av Nett-Tjenester få mer ut av salget.

«Det er forventet ytterligere gevinst med salget, dette avhenger dog av resultatutviklingen i Nett-tjenester for 2017», heter det årsrapporten.

Samtidig har de tidligere eierne fått tildelt 105.686 aksjer i Netel co-invest ab.

Nett-Tjenester Holding er nå fisjonert i ni selskaper og har skiftet navn.

«Reinvestert i aksjer»

Etter det Dagens Næringsliv forstår kan eierne få til sammen over 100 millioner kroner på salget av Nett-Tjenester.

– Alle de ni tidligere eierne er motiverte til å bli med og utvikle selskapet videre sammen med de øvrige ansatte. Vi har ingen forpliktelse i henhold til å bli værende i selskapet etter oppkjøpet. Men vi har reinvestert i aksjer, og er opptatt av å drive selskapet videre for å få avkastning på aksjene, sier Johnsen.

I forbindelse med oppkjøpet understreket Netel i en pressemelding at selskapet etablerer seg i elektrosegmentet i Norge «og forsterker vår eksisterende posisjon i det nordiske markedet».

Netel er et entreprenørselskap som bygger mobilnett, bredbånd og elkraft i de nordiske og baltiske landene. Konsernet har 480 ansatte og omsetter for to milliarder svenske kroner. Konsernet eies av IK Investment Partners.

Sponser Fredrikstad

Til tross for eierskiftet, sponser Nett-Tjenester fortsatt Fredrikstad Fotballklubb. Den tradisjonsrike klubben spiller i dag på nivå tre i norsk fotball.

– Vi er blant klubbens seks hovedsponsorer. Nå håper vi på opprykk. Fredrikstad by kan ikke være kjent med å ha et fotballag på et så lavt nivå, sier Johnsen.

Han understreker at nå må laget ta steget opp til Obos-ligaen i første omgang.

– Jeg ble imponert av Fredrikstads 6–0 seier over Nybergsund i helgen.

– Så nå skal du investere pengene i fotballklubben?

– Nei, jeg tror ikke det. Da bør jeg nok heller investere i høner, leser jeg i avisen, sier Johnsen og ler.(Vilkår)

Meretes utvalgte: Bra vin på plastflaske finnes det?
Så skal du i parken, på fjelltur, i båten eller bare ikke ønsker å bære på tunge og klirrende glassflasker så er dette ditt beste alternativ på vinfronten så langt.
01:03
Publisert: