Innkjøpssjefindeksen norsk PMI, som måler aktivitetsendringer i industrien, falt til 48,4 i februar.

En indeks under 50 indikerer avtagende aktivitet.

I januar var indeksen på 49,4.

Det er Norsk Forbund for Innkjøp og Logistikk (Nima) og Danske Bank som utarbeider indeksen. Nima mener mye nå tyder på at aktivitetsnedgangen skjer i et betydelig lavere tempo enn i andre halvdel av fjoråret.

- Det var i første rekke et fall i ordreindeksen som trakk ned, mens det kun var mindre endringer i de andre delindeksen. Til tross for en nedgang i ordreindeksen i februar, opplever innkjøpslederne et fortsatte stabilt produksjonsnivå i industrien, sier Svein-Egil Hoberg i Nima i en pressemelding tirsdag morgen.

Stabil produksjon

Alle delindeksene utenom produksjonsindeksen er nå under 50 (se tabell nederst i saken).

Produksjonsindeksen steg marginalt fra 50,0 i januar til 50,8 i februar, mens ordreindeksen sank fra 52,3, til 48,1.

-Det er nå femte måned på rad at delindeksen for produksjon ligger rundt 50, noe som indikerer et stabilt produksjonsnivå i industrien. Ordreindeksen har for øvrig vært mer ustabil fra måned til måned, men viser allikevel en svak positiv trend i siste halvår, sier Hoberg.

Delindeksen for sysselsetting falt fra 46,7, til 46,1 i februar. Tallene peker mot et fortsatt fall i industrisysselsettingen, om enn i et saktere tempo enn vi så gjennom store deler av fjoråret, påpeker Nima.

- Innkjøpslederne erfarer at sysselsettingen i industrien fortsatt er synkende, men at den faller mindre enn man opplevde gjennom fjoråret, sier Hoberg.

Norsk PMI

Sesongjusterte tall

Opprinnelig rapporterte tall i parentes.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Massiv laksedød for Marine Harvest i Chile

6 millioner oppsigelser i vente i Kina

Asia i dag: Verre enn forventet

Se DNtv: Dette er årets bil i Europa

Dette er årets bil i Europa
00:49
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.